Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Kadıköy Karıştı
Kadıköy Karıştı
 
KADIKÖY’de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle BDP’nin öncülüğünde düzenlenen çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı mitingde olaylar çıktı. Polis kontrol noktasına ses bombasının atıldığı olaylarda 6 polis yaralanırken, 63 gösterici gözaltına alındı.
 
1 Eylül 2011 Perşembe - 19:22

Ramazan Bayramının 3’üncü gününe denk gelen 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile İstanbul Demokratik Kent Konseyi’nce Kadıköy İskele Meydanı’nda Barış Mitingi düzenlendi. Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan BDP, ESP, EMEP, ÖDP, TKP, Dev-Lis, Öğrenci Kolektifleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 2 bin kişi, saat 13.00 sıralarında yürümeye başladı. Gruptakiler terörist başı lehine sloganlar atttılar, onu öven pankartlar taşıdıla, fotoğraflarının yer aldığı posterleri açtılar.

İLK OLAY RIHTIM CADDESİ GİRİŞİNDE ÇIKTI

Sloganlar ve pankartlar dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, topluluğun önünün Rıhtım Caddesi üzerinde kesti. Organizasyonu gerçekleştiren komitenin yetkilileri ile bir süre konuşan emniyet birimleri, pankartların indirileceği vaadini alınca topluluğun önündeki barikatı kaldırdı.

ARAMA NOKTASINA SES BOMBASI ATILDI

‘Barış Anneleri’nin başını çektiği 2 bin kişilik topluluk arama noktasına ulaştığında büyük bir patlama sesi geldi. Polislerin bulunduğu bölümde yaşanan karışıklığın ardından eylemciler, ellerindeki sopalarla memurlara vurmaya başladı. Olaylar kısa süre içinde büyüdü, göstericiler Çevik Kuvvet Birimleri’nin bulunduğu yere molotofkokteylleriyle saldırdı. Polis molotof kokteyllerine gaz bombası ile karşılık verince ortalık adeta savaş alanına döndü. Göstericiler, ellerindeki taşları da polisler ile gazetecilerin bulunduğu bölüme attı. Göstericiler ayrıca Rıhtım Caddesi üzerindeki İ.E.T.T Otobüs duraklarını tahrip etti.

OLAYLARDA 6 POLİS YARALANDI

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel’in aralarında bulunduğu topluluğun sık sık polisin tutumunu eleştiren sloganlar attığı dikkat çekti. Olaylar nedeniyle arama noktasındaki tüm polisler arka plana çekildi, motolof kokteylerinin atılması nedeniyle Kadıköy İtfaiyesi’nden yardım istendi. Atılan ses bombası, molotofkokteyli ve taşlar nedeniyle 6 polis memuru yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.
Olaylara karıştığı öne sürülen 8’i 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi Organizasyon Komitesi’nden olmak üzere 63 gösterici gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olayların yatışmaması ve giderek tırmanması sonucunda miting sona erdirildi. Topluluk dağılım sırasında da Haldun Taner Sahnesi’nin camlarını kırdı, bazı otobüs duraklarını ateşe verdi, bazı işyerlerinin camları taşlandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) göstericileri Haydarpaşa Köprüsü’ne kadar takip etti. Yaklaşık 2 saat süren olaylar, topluluğun ara sokaklara girerek kaybolmasıyla sonlandı. Kadıköy Rıhtım Caddesi ile İskele Meydanı’da adeta savaş alanına döndü.

DİYARBAKIR'DA KARIŞTI

DİYARBAKIR’da, BDP İl Başkanlığı tarafından ’1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle düzenlenen mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Operasyonların durdurulmasının istendiği miting, terör örgütü PKK gösterisine dönüştü. Mitinge katılanlar, basın mensuplarına taşlı ve pet şişelerle saldırıda bulunup, ’Basın dışarı’ diye bağırdı. Basın mensupları alanı terk etmek zorunda kalırken, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti, mitingde gazetecilere yönelik saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.
BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın ’Dünya Barış Günü’ nedeniyle İstasyon Meydanı’nda düzenlediği ’Barış mitingi’ olaylı başladı. Miting alanına gelenler, PKK flamaları, bölücübaşı Abdulah Öcalan posterleri ile ’Barış’ yazılı sarı, kırmızı ve yeşil flamalar taşıdı. Alana ayrıca, Türkçe ve Kürtçe, ’Askeri ve siyasi operasyonlar durdurulsun, adil, onurlu, demokratik barış’, ’Kalıcı bir barış, Kürdistan’a özgürlük, demokratik özerklik’, ’Operasyonlara karşı barış’ yazılı pankartlar asıldı.

Platformun üzerine ise herkesin görebileceği şekilde Türkiye’nin PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik hava harekatında öldürüldükleri iddia edilen aynı aileden 5’i çocuk 7 kişinin fotoğraflarının bulundugu ’AKP katliamını kınıyoruz’ yazılı pankart asıldı. Platformda sık sık PKK marşları çalınıp, Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı.

BDP Siirt Miletvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır milletvekilleri, Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Bingöl Miletvekili İdris Baluken, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, ile BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın’ın katıldığı mitingin başlamasına dakikalar kala, ön sıralarda yeralanlar basını hedef aldı.

Grubun içinden bazı kişiler ’Basın dışarı’ diye bağırıp, platformun önüne gelerek çekim yapan gazetecilerin kameralarını ve fotoğraf makinelerini kırmaya çalışırken, bazıları da platformun üzerinde bulunan basın mensuplarına pet şişe ve taş attı. Gruptan bazılarının gazetecilerin üzerlerine yürüdü.

Miting tertip komitesi yöneticilerinin, ’Basın görevini yapıyor lütfen arkadaşlar yapmayın’ diye uyarmalarına rağmen saldırganlar durmadı. Bunun üzerine Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş platforma çıkarak, "Sakin olun, bizler barış için burdayız. Barış için haykırmamız gerekiyor. Burada barışı haykırmayan, provokasyon yaratmak isteyeni istemiyoruz" dedi. Buna rağmen saldırganlar basının gitmesi için slogan atmaya devam edince gazeteciler, mitingi terk etmek zorunda kaldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Balık Fiyatları Düşecek
 
Bayramın Acı Bilançosu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Balık Fiyatları Düşecek
Balıkçılardan vatandaşlara müjdeli haber: Geçen seneye göre düşen balık ...
İsrail'e Son Tarih
BM’nin Mavi Marmara baskını konusunda nihai pozisyonunu ortaya koyacağı ...
'Kürt Olduğum İçin Kız Vermiyorlar'
ERZURUM’da öğretmenlik yapan Bitlisli Erdal Erdoğan, Kürt olduğu için ...
Gazetecilere Saldırdılar
Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani, 128 metrelik Katara isimli ...
 
 
Çek Suçundan Hapis Yatmak Kalkıyor
Çek borcunu ödeyemediği için hapse girme cezası, Avrupa İnsan Hakları ...
Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Clinton'la Görüştü
Libya konferansına katılmak üzere Paris'te bulunan Ahmet Davutoğlu, Hillary Clinton ile görüştü.
Münevver'in Annesinden Gül'e Mektup!
İstanbul’da başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut’un annesi Nagihan ...
Kobra helikopterleri Gece Boyunca Kato Dağı’nı Bombaladı
ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Küçük Kato Dağı’nda bulunan güvenlik ...
 
 
‘Survivor Derya’lar Karıştı
Kazada hayatını kaybeden Derya Durmuşlar’ı, son Survivor birincisi milli ...
Sigorta şirketi Türkiye'yi Avrupa'dan çıkardı!
Independent, İngiltere’de turizm sigortası alanında önemli şirketlerden ...
Bereketli Bir Sezon Umuduyla
Yarın başlayacak yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli ...
Eda’dan Aşkına Büyük Sürpriz!
Eda Taşpınar, Instyle Home’a konuk olarak, sevgilisi Bora Kozanoğlu için ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya