Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/25 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Protestolara Polis Müdahale Etti
Protestolara Polis Müdahale Etti
 
YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayının başvurularını iptal etmesinin ardından bazı şehirlerde protesto gösterileri düzenlendi.
 
19 Nisan 2011 Salı - 16:52

Milletvekili adaylığı iptal edilen Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, YSK'nın kararını protesto amacıyla Taksim'de oturma eylemi düzenledi.

Burada grup adına açıklama yapan Sebahat Tuncel, Kürt sorunun çözümünü istenmediğini ve Kürtlerin baskı altında tutulduğunu ileri sürerek, ''Kürtlerin, siyaset yapma özgürlüğünü ellerinden almaya çalıştılar. En son da YSK aldığı bu kararla aslında devletin bütün kurumlarının, aynı düşündüğünü ortaya koydu. Türkiye'de 20 milyon Kürt var. 20 milyonu da tutuklayacak mısınız? Siyaset yapma hakkı verilmezse bu iş nasıl olacak?'' şeklinde konuştu.
Protesto amacıyla İstanbul'daki Taksim meydanında oturma eylemi yaptıktan sonra Aksaray'a doğru yürüyüşe geçen ve bazı iş yerlerine taş ve molotofkokteyli atan BDP üyesi gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren eylemin ardından Aksaray Metro Durağı'na doğru başlatılan yürüyüş sırasında gruptan taşlar atılması sonucu çevredeki bazı araçların, dükkanların ve evlerin camları kırıldı.
       
İTAATSİZLİK ÇADIRINDAN OTURMA EYLEMİ
Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptıktan sonra yürüyerek Aksaray Metrosu'nun önüne gelen, bu sırada bazı iş yerleri ile araçlara taş ve molotofkokteyli atan BDP'li gruba, güvenlik önlemi alan polis ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Grup, ara sokaklara dağılarak kaçtı. Bu sırada bir polis ayağından yaralandı. Biber gazından etkilenen vatandaşlardan bazıları çevredeki dükkanlara sığındı.
Ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra yeniden toplandı. Grup, bu kez Aksaray Metrosu'nun çıkışında ''sivil itaatsizlik'' çadırında oturma eylemine başladı.
Bu sırada gruptan bir kişi meydanda bir direğe tırmanarak Türk bayrağını indirdi. Birkaç dakika sonra bayrak tekrar yerine çekildi.
BDP'li grubun Aksaray'daki oturma eylemi sürüyor.
     
VAN'DA DEVRİLEN ARAÇTAKİ POLİSLER YARALANDI
Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ile Soydan Kavşağı'nda bir araya gelen grup, caddedeki iş yerleri ile Türk Telekom İl Müdürlüğü binasına ve banka şubelerine molotofkokteyli atarak ateşe verdi. 
Ara sokaklara barikat kurarak yolları trafiğe kapatan ve park halindeki araçlara saldıran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. Bu sırada, göstericilerin kurduğu barikata çarpan polis aracının devrilmesi sonucu araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, meslektaşlarının yardımıyla araçtan çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.
Kentteki birçok esnafın kepenk kapattığı olaylarda çok sayıda vatandaş ile polis ve gösterici yaralandı.
Gösteriler, kentin çeşitli noktalarında devam ederken, Van Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polisin müdahalesine tepki göstererek, darbedildiğini ve ceketinin yırtıldığını öne sürdü.
Üçer, ''Bundan sonra kimse bizden iyi niyet beklemesin. Baskılara ve yıldırıcı politikalara karşı savunmamızı kendi çabamızla yapacağız'' dedi.

POLİS ÖĞLE NAMAZININ KAÇ REKAT OLDUĞUNU SORDU
Bu arada polis ekipleri, bazı göstericilerin Beşyol mevkisindeki Hz. Ömer Camisi'nde saklandığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine cami çevresinde güvenlik önlemi alan polis, camiden çıkan vatandaşların kıyafetlerini ve ellerini kontrol ederek, şüpheli gördüğü kişilere öğle namazının kaç rekat olduğunu sordu. Soruya yanlış cevap veren, gerek kıyafetlerinden gerekse ellerindeki izlerden olaylara karıştığı belirlenen 10 kişiyi gözaltına alan güvenlik güçleri, gösterilere karışan başka bir grubun da BDP'liler tarafından Ahmed-i Hani Parkı'nda kurulan ''demokratik çözüm çadırı''nda gizlendiğini belirledi.
Çadırda bulunan Belediye Başkanı Bekir Kaya ile partililere çıkmaları yönünde uyarıda bulunan polis, uyarıya rağmen dışarı çıkmamaları üzerine biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine çadırdan çıkarak polise taşla saldıran bazı göstericiler gözaltına alındı. Çadırda çok sayıda molotofkokteyli, havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.
Emniyet yetkilileri, şu ana kadar olaylara karıştığı belirlenen 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını, kent merkezinde kontrolü sağladıklarını ancak zaman zaman ara sokaklarda toplanan göstericilerin eylemlerine devam ettiğini bildirdi.

DİYARBAKIR'DA MÜDAHALE
Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili davanın duruşmasını izledikten sonra Diyarbakır Adliyesi bitişiğindeki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba hitaben konuşma yaptı. 
Konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindekiler alandan ayrılır ayrılmaz grupta yer alan yüzleri maskeli bazı kişiler, çevrede önlem alan güvenlik güçlerine taşlı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırıda bulundu. Polis, gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. 
Dağılan göstericilerin bir kısmı Büyükşehir Belediyesi binasına girdi. Belediye binasının katlarındaki pencerelerinden taş atmaya devam edilmesi üzerine polis bina önüne kadar gelerek, buradaki bazı göstericileri gözaltına aldı.
Büyükşehir Belediye binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda iş yeri ve otomobilin camı kırıldı. Olaylar sırasında polis, bir sırt çantası içerisinde çok sayıda molotofkokteyli ele geçirdi.
Diyarbakır Adliyesinin bitişiğindeki Büyükşehir Belediyesi binasının önünde yeniden toplanan grupta yer alan bazı kişiler, güvenlik güçlerine taş, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Polis, gruba basınçlı suyla müdahale etti. 
Dağılan göstericilerin bir kısmı Büyükşehir Belediyesi binasına girip çatıya çıktıktan sonra çatı ve pencerelerden polise molotofkokteyli atmaya devam etti. 
Olay yerine gelen Batman bağımsız milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, olayların yatıştırılması konusunda polisle ve göstericilerle görüştü. Görüşmenin ardından göstericiler belediye binasında ayrıldı, polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
Olaylar sırasında bazı basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makineleri kırıldı, bazı gazeteciler ile polisler tartıştı.
Olaylarda polislerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TRAFİK POLİSLERİNE SALDIRI
Bu arada, olay yerinden Dağkapı Meydanı'na doğru kaçan göstericilerden bazıları buradaki yapımı süren bir otelin önünde görev yapan 2 trafik polisine saldırdı. Bunun üzerine polisler havaya ateş açtıktan sonra, otele sığındı. Göstericilerin attığı taşlar nedeniyle otelin camları kırıldı. Trafik polisleri olay yerine destek polis ekibinin gelmesi üzerine binadan çıktı.

BELEDİYE OTOBÜSÜNE MOLOTOFKOKTEYLİ ATILDI
Sur ilçesi Melikahmet Caddesi'nde bir grup gösterici, barikat kurup yolu ulaşıma kapattıktan sonra Büyükşehir Belediyesine ait Kenan Polat yönetimindeki 21 AK 055 plakalı otobüsü durdurdu. Sürücü ve yolcuları otobüsten indiren göstericiler, araca molotofkokteyli attı. Otobüste çıkan yangın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince söndürüldü.

HAKKARİ'DE PROTESTO
Hakkari kent merkezi ile Yüksekova ilçesinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarının iptaline ilişkin kararını protesto eden grup, polise taş ve havai fişek attı.

SİYAH ÇELENK KOYDULAR
Yüksek Seçim Kurulunun, milletvekili adaylığı başvurusunu iptal ettiği Ertuğrul Kürkçü'ye destek amacıyla BDP il binası önünde toplanan bir grup, adliye binasına kadar yürüdü ve siyah çelenk koydu. 
Ertuğrul Kürkçü, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ve diğer yöneticilerle parti binasında toplanarak basına kapalı görüşme yaptı. Bu sırada parti binası önünde toplanan çok sayıda kişi YSK'nın kararını protesto eden sloganlar attı. 
Cihan Yılmaz ile parti binasının balkonundan toplananları selamlayan Kürkçü, daha sonra gruptakilerle İstiklal Caddesi'nden adliye binasına kadar yürüdü.
Üzerinde ''YSK'nın aldığı kararı asla kabul etmeyeceğiz'' yazısı bulunan siyah çelengi adliye binası önüne bırakmak isteyen grubu, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri durdurdu. Ekip, grubun adliye bahçesine girmesine izin vermedi. 
BDP İl Başkanı Yılmaz ile Kürkçü'nün yanı sıra bazı parti yöneticileri, adliye önüne gelerek siyah çelengi bıraktı. Gruptakilerin de adliye binasına girmek istemesi üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Polis, biber gazı sıktı. 
Cihan Yılmaz ile adliye binasına giren Kürkçü, YSK'ya gönderilmek üzere adli sicil kaydı aldı.

HALKA HİTAP ETTİLER
Kürkçü, daha sonra partinin seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, YSK'nın kararını iptal etmesi için başvuruda bulunduklarını ifade ederek, ''Kararı geri alırlar, almazlar, bu onların bileceği şey. Biz mebusluk meraklısı değiliz. Biz mebusluk değil, özgürlük meraklısıyız. Biz ona düşkünüz, onun için ölürüz'' dedi.
Gruptakiler, konuşmanın ardından adliye binasının karşısındaki alanda oturma eylemi başlattı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Büyükelçi Akça, CTP'yi Ziyaret Etti
 
ÖRP, Akça’yı Ağırladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bahçeli'den YSK'nın Vetosuna Yorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nın bağımsız adayların adaylığını ...
Kılıçdaroğlu: Meclis Olağanüstü Toplansın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın veto kararının ardından ...
Otomotiv Şirketlerine Ceza Yağdı
Rekabet Kurulu 23 şirketin 15'ine ceza verdi. Rekabet Kurulu otomotiv ...
Benzine Yine Zam Geldi
Bugünden geçerli olmak üzere yapılan zamla birlikte 95 oktan kurşunsuz ...
 
 
YSK, Gerekçeli Kararı Açıkladı
Yüksek Seçim Kurulunun, BDP'nin desteklediği 6 kişi dahil 12 bağımsız ...
Fenerbahçeli Alex, Türk Vatandaşı Oluyor
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, bugün Ankara'da kulüp ...
Kamyonet 5 Yaşındaki Çocuğu Ezdi
Mersin'in Mut ilçesine bağlı Kemenli Köyü'nde, 5 yaşındaki bir çocuk süt ...
Erzurum'da Patlama: 9 Yaralı
Erzurum Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde doğalgazdan kaynaklandığı belirtilen ...
 
 
YSK'nın 'Veto' Kararına Tepki
YSK’nın, aralarında BDP’nin destek verdiği isimlerin de olduğu 12 bağımsız ...
'Evden Çık' Denen Adam Kendini Ateşe Verdi
Arızlı sakinlerinden Recep Uğur isimli vatandaş evlerinden zorla çıkarılmak ...
Ali Em: Kararda Herşey Belli
YSK Başkanı Ali Em, 12 bağımsız milletvekili adayının, adaylıklarının ...
Türkiye'ye Övgü Tasarısı Kongre'de
Ermeni lobisinin ABD Kongresi'nde faaliyetlerini yoğunlaştırdığı nisan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya