Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adaya yapacağı ilk ziyaret gününden.
Bunun KKTC için bir milat günü olacağını yazmıştım…
Bu köşe yazım KKTC’de ve Türkiye’de oldukça ses getirdi.
Beğenenler, beğenmeyenler hep sonucu bekledi.
Bu arada bir takım kimlik ve makam arayışı içinde olan insanların, bazı ilginç ve rezil, acizlik sergileyen telefon trafiği ile burada konu bile edersem küçülürüm diyeceğim diyaloglarını duydum, güldüm geçtim.
Netice itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Eylül’de KKTC’ye yaptığı ziyarette kısa ve öz konuşarak konuyu özetledi.
Bir anayla yavrusunun ilişkisi olarak adlandırdığı Türkiye – KKTC ilişkilerinde Türkiye’nin garantör olduğu adada her zaman KKTC’nin yanında olacağını net ve açık bir şekilde ifade etti.
Sanıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne demek istediğini tüm dünya anladı.
Uzun yıllara dayanan AK Parti hükümetinin KKTC politikası; KKTC’de cumhurbaşkanı ve hükümetler değişse de değişmemiştir.
Erdoğan sonrası adayı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yaptıkları açıklamalarda, net ve istikrarlı bir şekilde tavırlarını belli etmişlerdir.
KKTC yeni bir dönem içerisinde.
KKTC yakında Türkiye’den törenle gelecek su ve elektrik ile başka bir ekonomiye kavuşacaktır.
KKTC’de gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yazdıklarımız da bir bir çıkıyor.
KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber’in adaylığı resmen gerçekleşti ve kabul edildi.
Şimdi sırada mevcut Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu’nun adaylığı var, sanıyorum 15 Kasım’da açıklayacak.
KKTC’de Lefkoşe Türk Belediyesi eski başkanı Mustafa Akıncı’nın da cumhurbaşkanı adayı olmasının sol oyları böleceği, diğer yandan yeni bir ofis çalışması yapan İrsen Küçük’ün de aday olabilmek için özel bir çalışma yaptığı bana gelen bilgiler arasında.
KKTC’nin siyasi parti teşkilatları başarılı olmak istiyorlarsa, yeni dönemde kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerektiğine inanıyorum.
Parti teşkilatlarının yapılanmasında Türkiye’yi örnek alarak yeniden yapılandırmaları gerekir.
KKTC’de, her parti için çok önemli olan teşkilatlardan sorumlu, mahalli idarelerden sorumlu, yerel yönetimlerden sorumlu, basın propaganda ve halkla ilişkilerden sorumlu, görev alıp hizmet yapabilecek, örgütlenmeler, teşkilat başkanları, başkan yardımcıları yok.
Parti genel başkanları, genel sekreter ve ilçe başkanları var.
Bunun siyasi partilerin örgütlenmesinde ve halkla iç içe başarılı bir çalışma yapmasında yeterli olmadığına inanıyorum.
KKTC’de siyasi partilerde sorumluluklar profesyonelce dağıtılıp, geniş kapsamlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığı takdirde başarılı olacaktır.
KKTC’de siyasi partiler maalesef bugüne kadar bunu yapmamışlar veya birileri tarafından yaptırılmamış.
Bu yüzden kırgınlıklar, küskünlükler, kopmalar, bölünmeler, sık sık değişen yönetim ve bunun yansıması, seçim sonuçları maalesef istikrarlı ve tek başına bir hükümet kurabilecek siyasi partiyi iktidara taşıyamıyor.
KKTC siyasetinde eğer partiler tek başlarına hükümet olmak istiyorlarsa önce yeniden yapılanmalarını başlatmaları gerekir.
Böyle bir siyasi örgütlenme ve çalışmanın daha başarılı bir dönem getireceğine inanıyorum.
Bu arada KKTC’de bir su olayında haber için tanıştığım iş kadını Fatma Solmaz’ın Türkiye – KKTC arasındaki siyasi girişimlerini ilgiyle izliyorum.
Politikada AK Parti destekli KKTC’de bir çalışma içerisinde olan Fatma Solmaz’ın adadaki hedeflerini ilerleyen günlerde kendisiyle görüşüp yazacağım.
KKTC TURİZMİNİN GELECEĞİNE UMUTLA BAKIYORUM
KKTC’de turizmde kimse felaket tellallığına soyunmasın.
2015 ve sonrası daha da güzel olacak.
Güneşi, denizi, kumu, tarihi ve doğal güzellikleri yanında casino turizmiyle birlikte KKTC’ye yüz binlerce turist getirecek projeler çok yakinen tanıdığım insanlar tarafından hazırlanıyor.
Yakında bir hedef program olarak başta Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş’a ve yetkililere sunulacak ve kamuoyuyla paylaşılacak.
Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP
adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin
yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma
ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından
kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu haber henüz yorumlanmamış...
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
GÜNÜN MANŞETLERİ
Selçuk Bayraktar: Kardeş vatanı, yeni teknoloji üssü yapmak için buradayız!
Erdoğan :Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak temel önceliğimiz oldu
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı