'Ani tahrik var, canavarca his yok'
|
 |
|
|
Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle ilgili davanın temyiz duruşması Yargıtay'da yapıldı. Katil Cem Garipoğlu’na verilen 24 yıllık hapis cezasının onanmamasını isteyen avukat “Aniden gelişen tahrik altında cinayeti işledi. Eziyet ve canavarca hisle hareket etmedi" dedi. |
 |
|
 |
22 Mart 2012 Perşembe - 16:53 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Münevver Karabulut cinayeti davasının temyiz duruşması Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde yapıldı.
Duruşmaya, sanık Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ve eşi ile Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya katıldı.
Avukat Kaya savunmasında, yerel mahkemenin, Cem Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u tasarlayarak öldürdüğü iddiasıyla hüküm kurduğunu hatırlatarak, Cem Garipoğlu ile Münevver Karabulut arasında bilgisayar ortamında yapılan görüşmelerde olay günü buluşmalarıyla ilgili diyalogların irdelenmesini istedi.
Bu yazışmalarda ''iki genç çocuğun nasıl buluşacaklarının'' anlatıldığını ifade eden Kaya, yerel mahkemenin Cem Garipoğlu'nun yazdığı ''Müthiş planlar içindeyim'' şeklindeki ifadesini, ''öldürmeyi önceden düşündüğü'' şeklinde yorumladığını söyledi.
Kaya, ''Ama mesajların tümü incelendiğinde mesajların sonuna doğru 'Sana sımsıkı sarılacağım, sofra kuracağım' şeklinde çocukça yazışmalar var. Yazışmaların tümüne bakıldığında olayın tasarlama olmadığı görülecektir'' diye konuştu.
Yerel mahkemenin, Cem Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u ''canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek'' suçundan hüküm kurduğunu da anımsatan Kaya, olayda kullanılan testerenin önceden alındığı iddialarının da gerçek olmadığını savundu.
‘ANİDEN GELİŞEN TAHRİK’
Kaya, testerenin satın alındığı saatin satış fişinde belli olduğunu, nalbur beyanları ve Cem Garipoğlu'nu taşıyan taksi şoförünün beyanlarının da testerenin cinayetten sonra alındığını gösterdiğini iddia ederek, ''Müvekkilim aniden gelişen tahrik altında cinayeti işlemiş ve sonra cesetten kurtulmak için başı gövdeden ayırmıştır. Eziyet ve canavarca hisle hareket etmemiştir'' dedi.
‘MESAJI GÖRÜP, KENDİNİ KAYBETTİ’
Münevver Karabulut'un olay günü genç bir teğmenle cep telefonundan mesajlaştığını, bu mesajların savcılık tarafından dosyaya konulduğunu anlatan Kaya, Cevahir adlı bu kişinin ifadesinin talimatla alındığını kaydetti.
Kaya, Cevahir adlı kişinin ifadesinde, Münevver Karabulut ile Sarımsaklı plajında tanıştığını, birkaç gün arkadaşlık yaptığını, sonradan İstanbul'a geldiğinde de Karabulut'a mesaj çekerek buluşmak istediğini belirttiğini aktardı.
Bu kişinin ifadesinde ayrıca, Münevver Karabulut'un kendisine 'Erkek arkadaşımla buluşacağım, gelemem' şeklinde cevap yazdığını, ikili arasında geçen diğer sekiz mesajı ise hatırlamadığını söylediğini kaydeden Kaya, ''İki genç arasında flört olması mümkün. Genç teğmen bir centilmen olarak ve davada adının geçmemesini istediği için mesajları hatırlamadığını söyleyebilir. Müvekkilim Cem Garipoğlu ise Münevver Karabulut ile bu kişi arasında geçen mesajlardan 'Sevgili ilişkisini gördüm, kendimi kaybettim' diyor'' diye konuştu.
KARARIN BOZULMASINI İSTEDİ
Yargıtay içtihatlarında 'sadakat'ten bahsedildiğini belirten Kaya, Münevver Karabulut ve Cem Garipoğlu'nun aynı evde oldukları sırada mesajların ortaya çıktığını, tartışmaya başladıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aynı anda, aynı evin içinde bu kişiye sarılıp daha sonra bu tepkiler alınıyor. Bu tepki neticesinde müvekkilim ruh dünyasındaki elem, keder ve öfkeyle bu fiili gerçekleştiriyor. Tahrik altında aniden gelişen genel kasıtla adam öldürme suçu yerine yerel mahkemenin gerekçeli kararından anlaşıldığı kadarıyla maddi gerçek sübjektif ölçülerle değerlendirilerek hukuka aykırı, yanlış bir karar verilmiştir. Bu nedenle kararın bozulmasını talep ediyoruz.''
Cem Garipoğlu'nun davanın her sürecinde pişmanlığını dile getirdiğine işaret eden Kaya, bunun somut göstergelerle de kanıtlandığını ifade etti.
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin sanık Cem Garipoğlu'nu ''çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek'' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararını 29 Mart 2012 Perşembe günü açıklayacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tebliğnamesinde Garipoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezasının onanmasını istedi.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Selçuk Bayraktar: Kardeş vatanı, yeni teknoloji üssü yapmak için buradayız!
Erdoğan :Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak temel önceliğimiz oldu
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|