25 kişi kurtarıldı, 7 kişi hayatını kaybetti
|
 |
|
|
Van'da meydana gelen 5,6'lık depremin ardından 25 kişi enkazdan kurtarıldı, 7 kişi hayatını kaybetti. |
 |
|
 |
10 Kasım 2011 Perşembe - 09:35 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Van'da dün akşam meydana gelen Edremit ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son açıklamasında enkazdan 23 kişinin yaralı kurtarıldığını, 7 kişinin ise öldüğünü bildirdi. İki kişinin daha enkazdan çıkarılmasıyla kurtarılanların sayısı 25'e yükseldi.
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bölgeye 16 askeri, 3 THY kargo ve 3 yolcu uçağı olmak üzere toplam 22 uçak ile arama-kurtarma ve sağlık personeli sevkıyatına başlandığı kaydedildi.
İlk belirlemelere göre 25 binada hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, 104'ü sivil toplum kuruluş mensubu olmak üzerek toplam 783 arama- kurtarma personeli, 38 UMKE ekibi, 8 arama köpeği, 54 iş makinesi ve araç, 11 ambulans, 986 çadır ve 5 bin 280 battaniyenin bölgeye gönderildiği ifade edildi.
Açıklamada, arama-kurtarma ekiplerince enkazdan 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Havayolu ve karayoluyla arama-kurtarma, sağlık personeli ile insani yardım malzemesi sevkıyatının devam ettiği bildirildi.
Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte, depremde çöken Bayram Otel'in enkazına gelerek, kurtarma çalışmalarını bir süre izledi.
Beşir Atalay, burada yaptığı açıklamada, 5.6 büyüklüğündeki depremin daha önceki depremden bağımsız bir deprem olduğu yönünde uzman görüşleri bulunduğunu anımsatarak, Kandilli Rasathanesinin de bu görüşte olduğunu belirtti.
Son depremin yüzeye yakın gerçekleşmesi nedeniyle daha önceki depreme oranla Van merkezinde daha fazla hissedildiğini ifade eden Atalay, Van merkez ve iki köyde hasar olduğu söyledi.
''Tüm ekiplerimizi seferber ettik, ekip sayısı artacak'' diyen Atalay, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin de bölgeye geldiğini kaydetti.
BAKANLAR VAN'DA
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Van'da bulunduğunu belirten Atalay, Akdağ'ın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmaların başında bulunduğunu, Yıldız'ın da elektrik ve doğalgaz konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da dün Van ve Erciş'te depremzedeleri ziyaret ettiğini, bu sırada depremin yaşandığını hatırlatan Atalay, Davutoğlu'nun bölgeden ayrılmadığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Ankara'dan depremle ilgili çalışmaları takip ettiğini ifade eden Atalay, ''Hepimizin kalbi burada, hepimizin odaklandığı yer Van. Maalesef önceki depremin yaralarını sarmaya çalışırken ikinci bir deprem yaşamış olduk, geçmiş olsun'' diye konuştu.
HASTALAR ÇADIRLARA TAŞINDI
Çocuk hastanesinde hastaların dışarıya çıkarıldığını, hastanede tavan ve duvarlarda sıva dökülmesi olduğunu dile getiren Atalay, hastaların tedavilerinin çadırlarda devam ettiğini kaydetti.
Atalay, bir soru üzerine de kuvözde bulunan bazı bebeklerin ailelerinin talepleri doğrultusunda çadırlarda taşındığını, kısa bir süre sonra yapılacak çalışmalarla hastaların tekrar bina içerisine alınabileceğini söyledi.
Beşir Atalay, sağlık durumu ağır olan 15 hastanın da ambulans helikopterlerle Ankara ve çevre illere sevk edildiğini belirterek, hasta ve yaralılarla ilgili bir sorunun olmayacağını ifade etti.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|