Avcı: Atanan Tüm Öğretmenlerimiz Görev Yerlerinde
|
 |
|
|
Bakan Avcı, "Atanan 26 bin küsur öğretmenin içinde sadece 40 öğretmenimiz görevinin başına gidemedi. Gidememe nedenleri de terör değil" dedi.
|
 |
|
 |
15 Ekim 2015 Perşembe - 12:48 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "37 bin öğretmen atamasından önce, atamaların yüzde 70'inin Doğu ve Güneydoğu'ya atanacağını açıklamıştık. O zaman medyada spekülasyon yapıldı, 'Bu şartlar altında öğretmenler gitmez, aileler göndermezler' gibi. Atanan 26 bin küsur öğretmenin içinde sadece 40 öğretmenimiz görevinin başına gidemedi. Bunların büyük bir kısmı da ya askerlik ya sağlık sorunu olduğu için ya da sağlık sorunu olan bir yakını olduğu için, makul, meşru mazeretleri sebebiyle gidemedi. Onun dışında hepsi gitti." dedi.
Avcı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:
"Size karşı gizli operasyonlarla yapılmış bir hamle var, sizin önce buna cevap vermeniz, bunu savuşturmanız, sonra bundan sonra bu tür şeylere fırsat vermeyecek tedbirleri almanız gerekiyor. Zaten size karşı gizli bir operasyon yürüten insanlara karşı siz açık operasyon yürütemezsiniz. Bu bakımdan, ilgili birimlerin bu konulardaki ketumiyetini, suskunluğunu bir zaaf alameti olarak veya kamuoyundan bir şeyleri, özellikle kendi sorumluluklarını ört bas etmek için gizleme telaşı olarak yorumlamamak gerekir."
"ÇOCUKLARINI ASLANLAR GİBİ OKULA GÖNDERDİLER"
Vatandaşların, devletin kendini koruduğunun bilincinde olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
"Okulların açılışında terör örgütünün ve yandaşlarının bir boykot teşebbüsü oldu. Halkımız bu girişime itibar etmedi, çocuklarını aslanlar gibi okullara gönderdiler. Çünkü vatandaş, devletin yanında olduğunu, kendisini koruduğunu, koruyacağını ve kendisini teröristle bir tutmadığını, tutmayacağını gördü. Bölge halkının en büyük özlemi, beklentisi budur. Devlet benim yanım da mı, yanımda kalmaya devam edecek mi, beni terör örgütünün saldırılarına karşı koruyabilecek mi? Bu konudaki tereddüdü giderdiğiniz anda ki giderilmiştir, giderilmektedir, daha da giderilecektir, bölge halkı devletine bağlıdır, milli birliğimize bağlıdır."
"HESAP HATASI ORTADA"
Bölücü terör örgütünün çözüm sürecini, çatışmasızlık sürecini bitirme konusundaki zamanlamasına değinen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ortadoğu'da özellikle Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler sebebiyle öyle bir hava oluştu ki bölücü terör örgütü uluslararası piyasadaki kullanım değerinin yükseldiği vehmine kapıldı. Yani fiyatının arttığını, kendisinin gerekirse Amerika'yla, gerekirse Almanya ile çok daha rahat ve görünür ilişkiler kurmaya artık çok yaklaştığını düşünerek... Bir yere kadar bu doğru da. Hakikaten burada, en ufak bir operasyonel imkanı olan grupların yani kiralık grupların bir piyasası var. Fakat burada yaptığı hesap hatası şu; bu fiyatı Türkiye ile çatışarak, Türkiye'nin içinde yapacağı bir takım eylemlerle kendi piyasa değerini de yükselteceğini zannetti. Hesap hatası orada."
"26 BİN ÖĞRETMENDEN 40'I GÖREVİNİN BAŞINA GİDEMEDİ"
Öğretmen ataması öncesi, medyada "öğretmenlerin görev yerlerine gitmeyeceğine" yönelik spekülasyonlar yapıldığına dikkati çeken Avcı, şunları kaydetti:
"37 bin öğretmen atamasından önce, atamaların yüzde 70'inin Doğu ve Güneydoğu'ya atanacağını açıklamıştık. O zaman medyada spekülasyon yapıldı, 'Bu şartlar altında öğretmenler gitmez, aileler göndermezler' gibi. Atanan 26 bin küsur öğretmenin içinde sadece 40 öğretmenimiz görevinin başına gidemedi. Bunların büyük bir kısmı da ya askerlik ya sağlık sorunu olduğu için ya da sağlık sorunu olan bir yakını olduğu için, makul, meşru mazeretleri sebebiyle gidemedi. Onun dışında hepsi gitti."
Avcı, mevcut koşulları hesaba katarak yapılan projeksiyonlara göre, Türkiye'nin 95 bin 624 öğretmen açığı bulunduğunu bildirdi.
AÇIK LİSEDEN ÖRGÜN EĞİTİME GEÇİŞ
Bakan Avcı, TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime nakil taleplerine ilişkin, "TEOG sonuçlarına göre açık liselerden örgün eğitime geçmek isteyen öğrenciler) Öğrencilerimiz 20 Ekim saat 17.00'ye kadar nakil talebine bulunacak. Biz de 21 Ekim günü o çocuklarımızdan uygun olanları, uygun kontenjanlara yerleştirmiş olacağız. Taban puan ve açık kontenjan esasına bağlı olarak yapılacak" dedi.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|