Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   24/30 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı  
 
    Rauf Kesim Abimizi Son Yolculuğuna Dualarla Uğurladık  
 
    Ercan Havaalanında Elektrik Borcu Krizi,Gözler Emrullah Turanlı'da  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için ortak çözüm  
Babacan: CHP Tek Parti Döneminin Özlemini Yaşıyor
Babacan: CHP Tek Parti Döneminin Özlemini Yaşıyor
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin çok partili döneme geçtikten sonra tek başına iktidar olamadığını belirterek, "Gücünü halktan almayan bir partinin Türkiye'de tek başına iktidar olması mümkün değildir." dedi.
 
7 Eylül 2010 Salı - 17:39

CHP'nin 27 Nisan e-muhtıra döneminde demokrasi yerine vesayet rejiminden yana tavır koyduğunu hatırlatan Babacan, "Adında cumhuriyet var, halk partisi diyor, halk nerede. Bunlar alışmışlar tek parti döneminin özlemini yaşıyorlar. Partinin kodlarında, şifrelerinde, geleneklerinde bu konuşulmuyor ama var. Ne güzeldi o günler diyorlar." diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada bir grup partiliye hitap eden Babacan, CHP'yi eleştirdi. CHP'nin köklerinin demokraside değil, vesayette olduğunu, oradan beslendiğini ileri süren Babacan, "Şu lider gelmiş, bu lider gitmiş, kolay kolay değişmez. Yaşını başını almış çok sayıda lider var." dedi. Babacan, 1960'tan bu yana ilk defa halkın önüne önemli bir fırsat çıktığına işaret ederek şöyle devam etti: "Çünkü Türkiye çok partili demokrasiye geçtikten sonra 1950'den sonra sözüm ona demokratik bir sistem belirledi, ama bu demokrasi çok sık kesintiye uğradı. Adına vesayet rejimi diyeceğimiz gerçekten sürekli tehditler altında, korku baskı altında varlığını sürdürmeye çalışan bir demokrasi düzeni oldu. Türkiye'de 1960, 70, 80 darbesi, 28 Şubat'ı yaşadık. 2007'de e-muhtıra vakası yaşadık. Bütün bunlar gerçekten Türkiye'ye iyi işleyen bir demokrasiye yakışmayan gelişmeler."

 

"ELE GEÇİRİLMİŞ YARGIYI GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDİYORUZ"

"Anayasa değişikliğiyle yargıyı ele geçiriyorlar." iddialarına cevap veren Ali Babacan, muhalefetin pakette itiraz edeceği bir şey olmayınca 'yargıyı ele geçiriyorlar' bahanesine sığındığını ifade etti.

Anayasa değişikliğini içeren pakette yargıyı ele geçirmeyle ilgili hiçbir maddenin olmadığını vurgulayan Babacan, tam tersi ele geçirilmiş yargıyı gerçek sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. HSYK'ya üye seçilmesinin yargıyı ele geçirmek anlamına gelmediğini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu üyeleri hükümet seçmeyecek. Tam tersine 11 bin hakim ve savcının oyuyla seçilecek. Bunu yargıyı ele geçirmek olarak görüyorlar. Kasıtlı olarak halkı yanıltıyorlar. Olmayan bir şeyi var gibi gösteriyorlar. Yargıyı ele geçirmek bir yana, zaten ele geçirilmiş yargıyı gerçek sahiplerine teslim etmek istiyoruz." diye konuştu.

Olmayan anayasa taslaklarının elden ele dolaştığına dikkat çeken Babacan, İstanbul'daki afiş skandalına da değindi. Babacan, şöyle konuştu: "Olmayan başbakanlık genelgelerini elden ele dolaştırıyorlar. Alakası yok. Yapıştırıp çoğaltmışlar. Olmayan anayasa taslakları dolaşıyor. Alakasız maddeleri oraya buraya yapıştırmışlar. İstanbul'daki billboard meselesi, 'çıkıp bizimle alakası yok' dediler. Sonra kendi belediye başkanlarının yaptığı ortaya çıktı. İlla tek tek bunları belgesiyle ortaya çıkarmamız mı gerekiyor. Biraz etik kurallar içinde olmak lazım. 12 Eylül'e az kaldı, karalayalım, çamur atalım, halkın kafasını karıştıralım. Düşüncesindeler."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomik konulara da değindi. Türkiye'nin finansal ekonomik krizi en az hasarla atlattığını belirten Babacan, 2002'de gerçekleştirilen yapısal reformlar sayesinde finans sisteminin sapasağlam ayakta kaldığını dile getirdi. Krizde pek çok ülkede güven ortamının yitirildiğine işaret eden Ali Babacan, şunları kaydetti: "İşsizlik artmaya devam ediyor. Şu anda bakıyorsunuz ABD'deki işsizlik yüzde 5'lerden 10'lara, İspanya'da yüzde 20. Avrupa'daki işsizlik 2011 sonuna kadar artmaya devam edecek. ABD'de artmaya devam edecek. Bu artış dünya ekonomisinin önünde fren yapacak. Avrupa düşük büyüme oranlarına mahkum kalmış bir bölge ve bu şekilde kalmaya devam edecek. Pek çok ülkede güven ortamı yitirildi. Güven olmayınca ekonomi yönetimleri de zora girdi. Biz hep söyledik. 2001 yılında partimizi kurduğumuz ağustostan bu yana güven bu işin temeli dedik. 2002'de yapmış olduğumuz yapısal reformlar, politikalarla güven ortamını oluşturduk. Şu son kriz dahi yapmış olduğumuz reformların ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Olabilecek en az hasarla bu krizi atlattı. Türkiye'deki finans sistemi sapasağlam ayakta kaldı."

 

"KRİZDE KREDİ NOTUMUZ İKİ KADEME BİRDEN ARTTI"

Bankalardan sonra reel sektörün de kar açıkladığını dile getiren Babacan, İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın ilk 500 sanayi kuruluşlarının yüzde 24, ikinci 500'de yer alan şirketlerin de yüzde 29 kar ettiğini hatırlattı.

Babacan, "Kriz yılından bahsediyoruz. İlk bin şirketin rahatlıkla yüz tanesi batabilirdi. Geri kalan ödeme sıkıntısı yaşayabilir, işçi çıkarabilirdi. Yapısal reformlar sayesinde bunlar yaşanmadı." dedi. Kriz döneminde orta vadeli program ortaya koyduklarını anlatan Ali Babacan, "Geçen sene 16 Eylül'de orta vadeli programı açıkladık. Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi görünümünü negatiften durağana yükseltti. Çok az sayıda ülkenin kredi notu yükseldi. Pek çok ülkenin kredi notu kırılırken faizler artarken iki kademe birden notu artırılan tek ülke Türkiye'dir oldu. Güveni sağlandığında ekonomik başarı arkadan geliyor." bilgilerini verdi.

 

"ÜLKELERE DEMOKRASİ ÖĞRETİYORUZ"

Ali Babacan, 2008'de yapılan BM Güvenlik Konseyi seçimlerinde yaşananları da anlattı. Oylama sonucu 192 ülkenin 151'inin Türkiye'yi seçtiğini hatırlatan Babacan, bu sonuçla Türkiye'nin son 10 yılın en yüksek oy oranıyla Güvenlik Konseyi'ne seçildiğini kaydetti.

Türkiye'nin iki yıllığına geçici üye seçilmesinden sonra demokrasisi sıkıntıda olan birçok ülkeye yardım ettiğini dile getiren Babacan, şöyle devam etti: "Irak gibi birçok ülkede siyasi partilerin kurulmasında, o partilerin nasıl işleyeceği konusunda yöneticilere yetkileri anlatıyoruz, demokrasi nedir gibi. Ömürlerinde ilk defa oy pusulası gören ülkeler var. Buralara yardım ediyoruz. Dışişleri bakanlığı döneminde Afrika'nın bir ülkesinde darbe hazırlığı var, hükümet sıkışmış. 'Şöyle yaparsanız kurtarabiliriz' dediler. İlgilenen birkaç ülkeyle koordine ettik, hareket ettik ve önledik. O ülke seçimle devam eden bir ülke. Dünyanın dört bir tarafına hukuk, barış demokrasi götüreceğiz, kendi ülkemizde de bu sıkıntıları yaşayacağız. Dünyanın her yerinde demokrasi derken, kendi evinde demokrasi kazasına uğramamalı."

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Side Belediyesi, Bayram Öncesi Fakir Aileleri Sevindiriyor
 
Antalya'dan Pakistan'a Yapılan Yardım 1,5 Milyona Yaklaştı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sabah Boykot, Öğleden Sonra Birlikte Açılış
Aydın’da sabah saatlerinde yaşanan vali tartışmalarının ardından Vali’yi ...
Bahçeli, Neden Diyarbakır'a Gitmediğini Açıkladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, neden Diyarbakır'a gitmediğiyle ilgili ...
Kılıçdaroğlu'nun hedefi "evet"çi sanatçılar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de halka seslendi. Kılıçdaroğlu'nu ...
Erdoğan: 'Ne Aldanan Olduk, Ne de Aldatan'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aldanan olmadık, ...
 
 
Baykal, 'Genel Başkan' Olarak Anons Edildi
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Pazar günü yapılacak ...
CHP'de 'afiş' kavgası
CHP'li belediyenin 'rahibe' benzetmesi yapılan afişi partiyi karıştırdı. ...
Ongun: ''Evet, AK Parti'ye 'EVET' Anlamına Gelmez''
Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun'un referandumda 'evet' ...
Bu Bayram Demokrasi Ve Özgürlük Bayramı Olacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasına ...
 
 
Kılıçdaroğlu: Evet derim ama...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ...
Beklenen Buluşma Salı Günü
CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettikten sonra parti vitrininde görünmeyen ...
Erdoğan: Muhalefet Kara Propaganda Yapıyor
Başbakan Tayip Erdoğan, Mersin'de yaptığı konuşmada, "Benim örtülü kardeşimin ...
Kars Yatırımlarla Şantiyeye Döndü
AK Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ile Mahmut Esat Güven, kente yapılan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  Kurban Bayramı Tebrik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya