Bakan Ergün'den İşletmecilere Müjde
|
 |
|
|
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, ''Yılın 2. yarısında 100 bin işletmelik yeni bir kredi paketi daha açacağız. Bunda da 50 bin liralık kredi üst limiti olacak ve geçen seferki desteklerden yararlanmayan işletmeler bu destekten yararlanacaklar'' dedi. |
 |
|
 |
24 Mayıs 2011 Salı - 13:31 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Nihat Ergün, Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "2011-2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı'nın (KSEP)" basın toplantısında yaptığı konuşmada, bazı basın yayın organlarında bugün yeni bir kredi paketinin açıklanacağı şeklinde haberler olduğunu anımsattı.
"Evet yeni bir kredi paketi açıklanacak ama orada yazan günde ve tarihte değil" diyen Ergün, şu anda KOSGEB aracılığıyla 50 bin işletmeye vermeyi hedefledikleri bir kredi paketinin kredilendirmesinin devam ettiğini kaydetti.
Bakan Ergün, şunları kaydetti:
"Bunun asil olanları bitti. Fakat çok sayıda yedek başvuru olmuştu, 20 binden fazla da yedek başvuru oldu. Bulduğumuz bir ek finansmanla bu yedeklerin de krediden yararlanmasını temin etmek istedik. Şu anda yedeklerin kredilendirmesi devam ediyor.
Şu ana kadar kredi kullanan, son açtığımız pakette işletme sayısı 56 bin 250'ye ulaştı. Bu işletmeler muhtemelen yedekler de bittiğinde 68 bin 500 işletmeye ulaşmış olacak. Bugün itibariyle 2 milyar 195 milyon liralık bir kredi hacmi oluşmuş oldu. 56 bin 250 işletme için bu rakam 2 milyar 800 milyona kadar çıkacak. Ama bunun bitirilmesinden sonra biz 100 bin işletmelik ikinci bir paket daha açacağız. O tabii yılın ikinci yarısına tekabül edecek. Yılın ilk yarısında bu başlattığımız desteklerin asil ve yedeklerini bitirmiş olacağız."
Ergün, bu yılın 2. yarısında 100 bin işletmelik yeni bir kredi paketi daha açacaklarını belirterek, "Bunda da 50 bin liralık kredi üst limiti olacak ve geçen seferki desteklerden yararlanmayan işletmeler bu destekten yararlanacaklar" dedi.
Yine bazı gazetelerde bu bu kredilerin yarısının hibe olacağına dair haberler olduğunu dile getiren Ergün, bu kredilerin yarısının hibe olmadığını, bu kredilerin faizinin % 50'sinin veya % 75'inin KOSGEB tarafından karşılanan krediler olduğunu kaydetti.
Bakan Ergün, girişimcilik desteği adıyla bir başka programları daha olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Girişimci eğitiminden geçen ve iş planı sunun ve kabul edilen girişimcilerimize 27 bin lira hibe desteği veriyoruz. Kadınsa pozitif ayrımcılık yapıyor, % 10 daha fazlasını veriyoruz. Bunun 5 bin lirası fizibiliteler, 10 bin lirası ofisini kurmak, 12 bin lirası da ayda bin lira olmak üzere işletme giderleri için...
Bu destekler girişimcinin işi için yaptığı harcamanın % 60'ına denk gelen destekler. Hibe olarak verdiğimiz destek harcamanın % 60'ına karşılık ediyor. Bir kısmını da kendisinin harcaması gerekiyor. Eğer girişimci 'benim krediye de ihtiyacım var, mal makine alacağım, finansmanım yetmiyor' diyorsa bu girişimciye 70 bin lira da faizsiz, 4 yıl vadeli iki yılı ödemesiz kredi veriyoruz. Bunlarla birlikte topladığınız zaman 100 bin lirayı buluyor."
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Selçuk Bayraktar: Kardeş vatanı, yeni teknoloji üssü yapmak için buradayız!
Erdoğan :Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak temel önceliğimiz oldu
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|