Başbakanlık'tan Operasyon Açıklaması
|
 |
|
|
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaÇankaya Köşkü'nde yapılan 'Özel Güvenlik Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, operasyonların devam edeceği vurgulandı |
 |
|
 |
25 Temmuz 2015 Cumartesi - 09:00 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD terör örgütü ileIrak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedeflerin etkili olarak yok edildiği belirtilen açıklamada, "İcra edilen hava harekâtında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur." denildi.
GECE YARISI ZİRVESİ
Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya'da saat 02.20'de başlayan güvenlik toplantısı 1 saat 10 dakika sürdü. Toplantının ardından yapılan değerlendirmeler, yazılı açıklamayla duyuruldu.
AÇIKLAMA YAPILDI
Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ülkemizin ve milletimizin güvenliği ve huzuru için başlatılan operasyonlar devam etmektedir. 23 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı'nda alınan kararlar çerçevesinde yürütülen operasyonlarda gelinen durum ve bundan sonraki süreç, 25 Temmuz günü saat 02:20'de Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında tekrarlanan Güvenlik Toplantısı'nda ele alınmıştır.
"GEREKLİ TALİMATLAR VERİLMİŞTİR"
Toplantıda operasyonları yürütmekte olan birimler, Sayın Başbakanımıza gelinen aşama ve sürecin bundan sonraki safahatına ilişkin brifing vermiştir. Terörle mücadelede alınacak ilave tedbirler kararlaştırılmış, ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürülmektedir.
Gece boyu devam eden ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekât Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli imkân ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir.
"HEDEFLER VURULMUŞTUR"
Bu çerçevede 24 Temmuz 2015 tarihinde Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ileIrak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler etkili olarak vurulmuştur.
İcra edilen hava harekâtında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.
Ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır.
Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekâtla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır.
Operasyon yurtiçinde de İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı veEmniyet Genel Müdürlüğü birimlerince yürütülmektedir.
320 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTIR
Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 22 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 320 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkânları ve kurumları ile milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için her türlü adımı atmakta kararlıdır.
Yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım yapılmaksızın sürecektir.
Operasyonun safahatına ilişkin bilgilendirmeler devam edecektir."
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|