Bitkisel Üretim Yüzde 22 Arttı
|
 |
|
|
Türkiye'de 2015 yılında gerçekleştirilen bitkisel üretimin değeri, bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak yaklaşık 119,7 milyar lira oldu.
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Bitkisel Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, geçen yıl Türkiye'de buğdayın fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 5,5 artarak 0,78 lira, mısırın fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 5,6 artarak 0,66 lira, yağlık ayçiçeğin fiyatı yüzde 0,7 artarak 1,76 lira, kırmızı mercimek fiyatı yüzde 24,1 artarak 1,96 lira ve çeltik fiyatı yüzde 5,5 azalarak 1,71 lira oldu.
Kuru soğan fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 28,3 yükseldi. Taze soğan fiyatı yüzde 11,2 artarak 1,97 lira, kuru sarımsak fiyatı yüzde 23,9 artarak 4,80 lira, sofralık hıyar fiyatı yüzde 1,3 artarak 1,08 lira ve dolmalık biber fiyatı yüzde 24,3 artarak 1,34 lira olarak gerçekleşti.
Fındık fiyatında yüzde 60'lık artış
Bir önceki yıla göre muz fiyatında yüzde 5, sofralık zeytin fiyatında yüzde 17,9 artış ve kiraz fiyatında yüzde 5 azalış yaşandı.
Sert kabuklu meyvelerden fındık fiyatında ise yüzde 60,2 artış gerçekleşti.Yaş çay fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 14,5 artışla 1,58 lira oldu. Bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak, yaklaşık 119,7 milyar liraya çıktı.
Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 16,4 artarak yaklaşık 49,1 milyar lira, sebze üretim değeri yüzde 12,3 artarak 29,3 milyar lira ve meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri ise yüzde 38,4 artarak 41,3 milyar lirayı buldu.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
MİT'ten Dikkat Çekici Rapor
Nagihan Karadere Survivor 2026 için güç topluyor
Antalya Valisi Şahinden Antalyaspor'a Destek Sözü
Çatalca'da 60 kg Kokain Operasyonunu Bakan Yerlikaya Açıkladı
Erhürman'dan TMT Türk Mücahitler Derneği’ni ziyaret
Rahatsızım Diyen Başkan Böcek 2.Kez Hastanede Kontrol'den Geçti
Dünya Rekortmeni Şahika Kaş'da Yine Coştu
Erdoğan : “Uluslararası toplum KKTC’yi tanımalı”
KKTC Başbakanı Üstel: Fidan’ın açıklamalarını Takdirle Değerlendi
Bartın Üniversitesi Rektörü Akkaya : Türk dilinin zenginliğini anlattı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|