CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu’ndan Başkan Arter’e Suçlama
|
 |
|
|
Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Mağusa Belediyesi'nin durumunu gözler önüne serecek bir açıklama yaptı. |
 |
|
 |
7 Aralık 2016 Çarşamba - 22:11 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
"İsmail Arter, 'Mağusa Belediyesi'ni batıran başkan' sıfatıyla anılacak" denilen açıklamada belediyenin 30 ayda, 200'ün üzerinde aşırı istihdamla batırıldığı, öz kaynakların tüketildiği, yatırım yapamaz, maaş ödeyemez noktaya geldiği vurgulandı.
CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu'nun açıklaması şöyle:
"Göreve geldiği ilk günden beri Gazimağusa Belediyesi’ni batırmak için uğraşan İsmail Arter’in bu çabası pek yakında sonuçlanmak üzeredir. Devraldığı kurumun ülkenin en saygın kamu kurumlarından biri olduğunun farkına varamayan Arter, bir mirasyedi çılgınlığıyla Gazimağusa Belediyesi’ni siyasi amaçlarına kurban etmiş bulunmaktadır. Acemilikten bir türlü kurtulamayan İsmail Arter, belediyenin rutin hizmetleri dahi yerine getirirken zorlanmasına yol açarken, kendi öz kaynaklarıyla tek bir çivi dahi çakamayacak hale gelmesine neden olmuş bulunmaktadır.
İlk günden beri belediye meclisinde, sadece günlük işleri, ciddiyetten uzak biçimde ele alan Arter, sorduğumuz soruları yanıtsız bırakırken Mağusa’nın geleceğine yatırım amaçlı hiçbir girişimde bulunmadı. Bugün Gazimağusa Belediyesi, gerek mali ve gerekse idari bakımdan acınacak durumdadır. Kendi gelirleriyle devlet katkısı birleşince idari giderleri ile personel maaşlarını dahi ödeyememektedir.
Çok büyük vaatlerle göreve gelen İsmail Arter, vadettiği projelerden sadece TC tarafından finanse edilen birkaçına başlarken, belediyenin öz kaynakları, yatırım yapmaya yetmez hale getirilmiş durumdadır. Dahası, Gazimağusa Belediyesi’nin sahip olduğu kaynaklar da hızla tüketilip yok edilmektedir. Belediyeye ait kreş ve anaokulu binası boşaltılarak kaderine terk edilmiştir. Maraş’ta 1974 yılından beri yapılmış tek kamu yatırımı olan MAGEM MARAŞ’a ait bina amacı ve işlevi dışında kullanılmakta ve adeta harcanmaktadır.
Bugün Gazimağusa Belediyesi’nde son 30 ayda istihdam edilenlerin sayısı 200’e yaklaşmıştır. Göreve geldiği zamandaki personel sayısını ikiye katlamaya yemin etmiş gibi davranan İsmail Arter, bu konuda ısrarlı sorularımızı yanıtsız bırakmakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir. Gazimağusa Belediyesi bünyesine katılan bu çalışanların bir kısmı işçi statüsüyle çeşitli görevlerde çalıştırılırken, önemli bir kısmı da “hizmet alımı” metoduyla sosyal güvenceden yoksun olarak gündelik ücretlerle çalıştırılmaktadır. Sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yapılmayan bu çalışanlar adeta Allah’a emanet vaziyettedirler. Yine “işçi” olarak istihdam edilip memur olarak çalıştırılan bazı personelin yürürlükteki yasa uyarınca düşük olan maşları “ek mesai” yöntemiyle şişirilmektedir. Yani yüksek maaş ödemesi yapılabilmesini sağlamak amacıyla, çalışmadığı halde ek mesai ödemesi yapılan personel bulunmaktadır. Bu tavırlarıyla hem iş barışını, hem de haksız kazancı normalleştiren Arter, aynı zamanda 47/2010 sayılı yasada belirtilen maaş uygulamasını da kendince ortadan kaldırmaktadır.
Gazimağusa Belediyesi’ni mali ve idari yapısıyla, ülkenin en güçlü belediyesi olarak devraldıktan sadece 30 ay sonra batıran İsmail Arter bunun hesabını veremeyecek. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin batırılışı, hala ilk günkü tazeliğiyle, tüm halkımızın belleğinde durmaktadır. İstihdam yöntemiyle kendine bağlı kıtalar yaratan ancak idare ettiği kurumu batağa sürükleyen diğer tüm yöneticiler gibi İsmail Arter de “Gazimağusa Belediyesi’ni batıran başkan” olarak anılmaya mahkumdur. Ancak Mağusalılar, yıllarca yerel hizmetin en niteliklisini ve en zenginini almaya alışmışken yeniden karanlığa dönmeye mahkum değildir. Bu gidişata son vermek için hiç ara vermediğimiz mücadelemizi bundan böyle çok daha yoğun biçimde sürdürmeye kararlıyız."
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
Osman Çavuşoğlu Alanya'da toprağa verildi.
KKTC'de Tatar, Saral’ın Başbakan Üstel hakkındaki paylaşımını üzüntüyle karşıladığını belirtti
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|