Cumhurbaşkanı Erdoğan Depremzedeleri Yanlız Bırakmıyor
|
 |
|
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Afşin’de deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz” dedi. |
 |
|
 |
28 Şubat 2023 Salı - 20:13 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesini ziyaret etti.
İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dertlere ve sıkıntılara ortak olmak için Cumhur İttifakı olarak Afşin’de olduklarını ifade etti.
Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak hepimizin başı sağ olsun” dedi.
“Gerek hava şartları, gerekse deprem alanının genişliği sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız” sözleriyle açıklamasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kamu kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ilçemizi bir an önce ayağa kaldırmanın gayreti içinde olduk. Kahramanmaraş genelinde olduğu gibi Afşin’de de deprem sonrasında yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. Bugüne kadar köylerle birlikte ilçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Toplam 842 adet konteynerin kurulumu için altyapı çalışmaları devam ediyor. Gıda temini, içme suyu, elektrik ve diğer ihtiyaçlarla ilgili hamdolsun her hangi bir sıkıntı kalmadı.”
Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşların maddi külfetlerini hafifletecek adımlar da attıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, evleri kullanılamaz hâle geldiği için kiraya çıkacak depremzedelere 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yaptıklarını, evini taşıyacak depremzedelere 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibariyle ödemeye başlayacaklarını duyurdu.
“ACIMIZ NE KADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN, İNANCIMIZ VE İRADEMİZ DE O DERECE KUVVETLİDİR”
Depremde vefat eden vatandaşların yakınlarına da, acil ihtiyaçları için 100 bin lira verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10’ar bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için de yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Afşin genelinde 4 bin 516 binadaki 9 bin 295 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Maraş genelinde bu rakam 45 bin 575 binada 119 binden fazla bağımsız bölüme ulaşıyor. Deprem bölgesinin tamamında, mart ve nisan aylarında temelini atacağımız konutların ve köy evlerinin sayısı 309 bini buldu. Bunun 83 bin konutu ile 18 bin 681 köy evini Maraş’ta inşa edeceğiz. Hasar tespit çalışmaları tamamlanınca, bu sayılar kesinleşecek.”
“Yitip giden canlarımızı geri getiremesek de, Allah’ın izniyle, ilçemizdeki maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden devletinize ve hükûmetinize güvenmenizi istiyorum. Acımız ne kadar büyük olursa olsun, inancımız ve irademiz de o derece kuvvetlidir”
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
Osman Çavuşoğlu Alanya'da toprağa verildi.
KKTC'de Tatar, Saral’ın Başbakan Üstel hakkındaki paylaşımını üzüntüyle karşıladığını belirtti
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|