Erdoğan'dan Abdullah Gül Açıklaması
|
 |
|
|
12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan,"Abdullah Bey'in, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabi hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır" dedi. |
 |
|
 |
12 Ağustos 2014 Salı - 21:17 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Abdullah Beyin partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani hiçbir hal yok" dedi.
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veda resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, olağanüstü kongreye ilişkin sorular üzerine "Hüseyin Bey, parti sözcüsü olarak bizim adımıza konuşmayı yaptı. Allah nasip ederse ayın 27'sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir. Sadece genel başkan seçimidir, yapılacak. Gündem budur" diye konuştu.
ABD Başkanı Barack Obama ile uzu sürenin ardından görüştüğünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, Obama ile geniş denilebilecek bir görüşme yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Kendilerini hem tebriklerini yaptılar. Görüşmeyle ilgili açıklama da şu anda her iki taraftan yapılıyor. Televizyonlara düşmüş
olabilir" dedi.
Gül'ün partiye dönmesi
Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, partiye dönmek istediğini söyledi. Şu anda çok mümkün görünmüyor. 2015 seçimlerinden önce bir olağan kongreniz gerçekleşip orada genel olarak gelir mi? Nasıl bir siyasi resim çiziyorsunuz" sorusuna "Abdullah Beyin partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani hiçbir hal yok" yanıtını verdi.
"Ama genel başkan olamayacak" denilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi: "Şu anda bu şey değil. Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır. Abdullah Beyin, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır."
"O çekmek isteyenlere ben bir tavsiyede bulunuyorum"
Erdoğan, birilerinin bunu farklı yerlere çektiklerini ve bunun da onlar için doğal olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "O çekmek isteyenlere ben bir tavsiyede bulunuyorum. Onlar gitsinler CHP ile uğraşsınlar, gitsinler MHP ile uğraşsınlar. Onların hali ortada. Hali pür melali ortada. Onlara biraz tavsiyede bulunsunlar. Biraz onlar kendilerine çeki düzen versinler. Orada çok ciddi sıkıntılar var. İşte buyurun. Hemen başladı birçok şeyler. Onların kendi çeki düzen vermeleri lazım. 'Acaba bizim bu başarısızlığımızın arkasında ne var? 15-16 senedir genel başkanım acaba niye başarısızım? Öbürü 6-7 senedir ben genel başkanım, 4-5 seçime girdim, niye başarısızım?' Bunu sorgulamaları lazım. Onların delegelerinin bunu sorgulaması lazım."
Kabinede değişiklik
"Partisinin 9 seçimde birlik ve beraberlik içinde birçok malum kişilere rağmen buralara geldiğini" ifade eden Erdoğan, "Bundan sonra da inşallah birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz" dedi.
Erdoğan, partinin başına gelecek olan kişinin 3. dönemi olanlardan mı yoksa, yeni bir isim mi olacağı ve kabine değişikliğine gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya da "Bu çok erken bir soru. Biraz sabırlı olun" yanıtını verdi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|