Erdoğan ile Demirtaş arasında sürpriz görüşme
|
 |
|
|
Başbakan Erdoğan ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclisin 23. dönem 5. yasama yılı dolayısıyla verilen resepsiyonunda bir araya geldi. |
 |
|
 |
2 Ekim 2010 Cumartesi - 09:03 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Erdoğan, KCK operasyonlarını şikayet eden Demirtaş'a "Durup dururken yoldan geçen birini almıyorlar" cevabını verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir yerde suçsuz olan bir kişinin tutuklanması, gözaltına alınması, bundan sonra yargılanma süreci, bunlara hoşgörüyle bakmak mümkün değil" dedi.
Erdoğan, Meclisin 23. dönem 5. yasama yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyondan ayrılırken karşılaştığı BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın KCK operasyonları kapsamında yapılan tutuklamalarla ilgili sözleri üzerine, "Böyle bir operasyon eğer varsa yargı böyle bir talimat verdiyse bu talimatın gereğini yürütme yerine getirmek durumundadır. Durup dururken yoldan geçen birini almıyorlar" diye konuştu.
Erdoğan, şunları kaydetti: "Hiçbir zaman yasama, yürütme, yargı noktasında bir defa faaliyet alanları birbirine karıştırılmamalıdır. Ve hiçbir yerde suçsuz olan bir kişinin tutuklanması, gözaltına alınması bundan sonra yargılanma süreci, bunlara hoşgörüyle bakmak mümkün değil. Geciken adalet noktasındaki tavır zaten belli bir tavırdır. Hiç kimse geciken adaleti savunamaz. Öyle dosyalar varki 18-20 sene süren dosyalar var halen neticeye bağlanmamış. Ama oturulur konuşulur bu sürecin kısaltılması için neler yapılır bunların üzerinde durulabilir."
Demirtaş: "Ülkeyi bölmek isteyenlerin Meclis'te ne işi var?"
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise ülkenin sınırlarının birliği ve bütünlüğü konusunda hiçbir tartışma yürütmediklerini belirterek, "Ülkeyi bölmek isteyenin Meclis'te ne işi var?" dedi.
Demirtaş, Meclisin 23. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Şanlıurfa'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyona değinen Demirtaş, operasyonda, aralarında partilerinin yöneticilerinin de bulunduğu 40'tan fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Söz konusu operasyonun, geçen yıl düzenlenen benzer operasyonları anımsattığı belirten Demirtaş, "2009 yılı 13 Nisanda PKK ateşkesi uzattığını açıkladı, 14 Nisanda KCK adında operasyonları başladı. Şimdi, 2010 yılı itibariyle dün PKK ateşkesi uzattı, bugün KCK adı altında operasyonlar başladı. Bunlar tesadüf değil. Hiç kimse, (Hükümetin dışında derin güçler bunu yapıyor) diyemez. Bunlar hükümetten bağımsız gelişmeler değil" dedi.
Anadilde eğitim konusunun tartışılması gerektiğini savunan Demirtaş, Kürtçe ve diğer dillerin, Türkiye'nin bir zenginliği olduğunu söyledi.
Anadilde eğitiminden bahsederken aslında iki dilde eğitimi savunduklarını anlatan Demirtaş, "Kürtçe eğitimi yapacak çocuklar aynı zamanda Türkçe öğrensinler. Öğrenmek zorundalar. Bu, birliğimizin teminatıdır. Türkçe, bütün Türkiye'nin resmi dilidir. Ama bunun dışında kalan anadillerde eğitim olmayacaksa ve bunlar tartışılmaz konumunda diye düşünülecekse bir ilerleme kaydetmek mümkün değildir" diye konuştu.
"Sınırların birliğini tartışmıyoruz"
BDP'nin hiçbir çözüm önerisinin Türkiye'yi bölünmeye götürecek öneriler olmadığını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti: "En kapsayıcı çözüm önerilerini biz getiriyoruz. Kürt sorununun çözümüne ilişkin proje sahibi olan tek parti biziz. Geri kalanların tamamı, bu ülke bölünsün diye uğraşıyor neredeyse. Bu sorun çözülmezse bir sonraki nesiller bunu kaldıramayacak. Biz, ülke bölünmesin diye tartışıyoruz. Biz sınırların birliği ve bütünlüğü konusunda hiç bir tartışma yürütmüyoruz. Böyle tartışmalar açan bir anlayışa da sahip değiliz. Ülkeyi bölmek isteyenin Mecliste ne işi var? Yani ülke Meclisten mi bölünür? Biz TBMM'ye, birliği beraberliği güçlendirmek için geldik. Bu yeterince anlaşılmıyor. Birlik ve teklik ayrıdır. Biz birlikten bahsediyoruz, bazıları teklikten bahsediyor. Farklılıklarımızla birlikte, birlik içinde yaşayabiliriz."
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM'de yaptığı konuşmayı anımsatan Demirtaş, Gül'ün, devletin birliği bütünlüğü içindeki çözüm önerilerine yaklaşımının, partileri açısından kabul gören yaklaşımlar olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının önemli bölümünün iktidara yönelik mesajlar içerdiğini belirten Demirtaş, "BDP de bu mesajlardan payına düşeni mutlaka okuyacaktır. Ama konuşmanın önemli bölümü iktidara yönelikti. Özellikle katılımcı demokrasi iktidarın gerçekleştirmesi gereken durumdur. Sayın Cumhurbaşkanı seçim barajı konusunun, temsilde adaletin de altını çizdi" dedi.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|