| İsrail-Rusya ilişkilerine
|
 |
|
|
|
| İsrail'in uzun bir süredir engellemeye çalıştığı Rusya'nın Suriye'ye füze satma kararı, İsrail'de öfke ve tepkilere neden oldu. İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesi, Rusya'nın "Suriye'ye gelişmiş Cruise füzeleri sağlayacağını" manşetten duyururken, haberi, "Rusya ile Füze Krizi" başlığı altında verdi. |
 |
|
|
 |
| 19 Eylül 2010 Pazar - 21:24 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
|
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın 1.5 hafta önce Moskova ziyaretinin ardından gelen kararı, "İsrail'in yüzüne bir tokat" olarak nitelendiren gazete, Rusya'nın, donanma gemileri için tehlike yaratacak Yakhont füzelerini satış kararını açıkladığını belirterek, buna karşın İsrailli yetkililerin de "Biz de onların (Rusya) düşmanlarına silah sağlayacağız" tehdidinde bulunduğunu duyurdu.
İsrailli bir yetkili gazeteye, İsrail'in üçüncü dünya ülkelerine "stratejik", dengeyi bozacak silahlar satmaktan kaçındığını ifade edip, bu nedenle Rusya'nın da aynı şekilde davranması beklentisinde olduklarını kaydetti.
İsmi verilmeyen İsrailli yetkili, "Tam da Filistinlilerle barış müzakerelerine başlandığı sırada, (Lübnan'daki) Hizbullah'ın iki önemli destekçisinden biri olan Suriye'ye gelişmiş silahların sağlanması, Ortadoğu'daki ılımlı güçleri cesaretlendiren bir hareket olmamıştır. Bu daha çok aşırıcı devletlere bir ödüldür" dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da İsrail'de büyük tepkiye neden olan, Rusya'nınSuriye'ye gelişmiş, süpersonik Yakhont füzeleri satışıyla ilgili olarak "yoğun diplomatik çabalara rağmen, Rusya'yı, Suriye'ye füze satışını durdurma konusunda ikna edemediklerini" söyledi.
Netanyahu, bugün toplanan haftalık olağan Bakanlar Kurulunun basına kapalı bölümünde,Rusya'nın P-800 olarak da bilinen füzelerin Suriye'ye satılmasını, İsrail için bir "sorun" olarak nitelendirdi.
Rusya ile Suriye arasındaki anlaşma 2007'de imzalanmış, geçen ay İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile konuşup, silahların Hizbullah'ın eline geçeceği gerekçesiyle, anlaşmayı iptal etmesini istemişti.
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da geçtiğimiz günlerde aynı misyon doğrultusunda Moskova'ya bir ziyarette bulunmuş ve Putin'in yanı sıra Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov ile görüşmüştü.
Bazı İsrail basın organları, P-800 füzelerinin 2006'da Hizbullah'la girişilen ikinci Lübnan Savaşı sırasında bir donanma gemisini vuran füzeden çok daha tehlikeli olduğunu, bu füzelerin nihayetinde Hizbullah'a ulaşacağı iddiasında bulundu.
Yakhont füzelerinin hızı nedeniyle dünyanın en gelişmiş füzelerinden olduğu belirtilirken, 300 km'yi bulan menziliyle İsrail'in Akdeniz'deki gemileri için bir risk oluşturduğu savunuluyor.
Rusya Savunma Bakanı Serdyukov, resmi bir ziyaret için gittiği Washington'da, Suriye ile yapılan "Yakhont satışıyla ilgili sözleşmenin gereğini yerine getireceklerini" söylemiş, "Suriye'ye benzer bir sistem daha önce verildi.
Yakhontlar ise daha önce verilen sistemin daha moderni. Önceki sistem teröristlerin eline geçmediyse, bu vereceğimiz yeni sistem niye geçsin ?" demişti.
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
| |

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
| |
 |
|
| |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
|
 |
|
|
| GÜNÜN MANŞETLERİ |
Prof.Dr.Ata Atun Yazdı :Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
Antalya'da Büyükşehir ekiplerinin karla mücadelesi sürüyor
KKTC Dört Gün Yağmura Doyacak
Bakan Yerlikaya açıkladı :Kırmızı bültenle arana 14 suçlu Türkiye’ye getirildi
Prof.Dr.Ata Atun Yazdı :Aile Birliğimiz Tehlike Altında
KKTC'DE Sıla Usar İncirli: CTP'nin görüşü siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu ve iki kesimli federasyondur
KKTC Başbakanı Üstel: Hristodulidis’in konuşmasına Tepki Gösterdi
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklıyı Bıktıran Konu
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden sömestr tatilinde dolu dolu program
Kemer'de Kaçak yapıların yıkımı sürüyor
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
|
 |
|
|
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
|
 |
|
TWITTER'DA BYTURCO |
|
|
 |
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
|