Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/33 °C
 
 
    Mahkeme heyeti, Başkan Kocagöz’ün tahliyesine karar verdi.  
 
    Olympos'ta Milli Park içindeki Kadir’in Ağaç Evleri'nde Yangın  
 
    KKTC Milletvekili Hasan Küçük'den Erdoğan ve Aliyev'e Teşekkür Mesajı  
 
    Güney Kıbrıs’ta yapılan yerel seçimler'de yeni belediye başkanları ,kaymakamlar belli oldu  
Kurultay Davası Yarına Kaldı
Kurultay Davası Yarına Kaldı
 
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kaşif’in, UBP Kurultayı sonrasında “Genel Başkan” ilan edilen UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün aleyhine yaptığı “Genel başkan yetkilerinin kullanılmasını engellemeye” yönelik ara emri başvurusuyla ilgili dava yarın görüşülmeye devam edecek.
 
6 Kasım 2012 Salı - 19:30

Bugün geçekleştirilen duruşmada, davacı tarafın tanıkları, UBP Milletvekilleri Ahmet Kaşif ile birlikte Zorlu Töre ve Hasan Taçoy dinlendi. Yarın sabah saat 10.00’da ise davalı tarafın tanıkları dinlenmeye başlanacak.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Emine Dizdarlı huzurunda bugün yapılan duruşmada, tanıklar, Ahmet Kaşif’in avukatlarından Fuat Veziroğlu ile UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün avukatlarından Ergin Ulunay tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.
Mahkemede ilk tanık olarak Zorlu Töre dinlendi. UBP Kurultayı’nda Divan katibi görevini üstlenen UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Avukat Fuat Veziroğlu’nun sorularını yanıtladı.
Mahkemeye emare olarak sunulan divan kararlarını Töre’ye onaylatan Veziroğlu, mahkemeye, 1 ve 2 Kasım tarihli, içerisinde UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün Ahmet Kaşif’e yönelik açıklamalarını içeren “Kıbrıs, Güneş, Havadis ve Yenidüzen” gazetelerini emare olarak sundu ve bu açıklamaların, iddialarını teyit ettiğini savundu.
Bu davanın siyasi değil bir hukuk davası olduğunu savunan Veziroğlu, ara emri kararı geciktikçe, UBP’de geri dönüşü mümkün olmayan gelişmeler yaşanabileceğini, İrsen Küçük’ün Genel Başkan ve Başbakan yetkilerini kullanarak delegeleri etkileyebileceğini öne sürdü.
UBP Parti Meclisinin Cumartesi günü toplanarak Genel Yönetim Kurulu seçimini yaptığını, bu toplantıya Hasan Taçoy ve Afet Gürcafer ile birlikte katıldıklarını, toplantının başında söz hakkı istediklerini, ancak Başbakan İrsen Küçük’ün kendilerine “seçimden sonra veririm” diyerek söz hakkı vermediğini iddia eden Zorlu Töre, bunun üzerine itiraz dilekçesi vererek salondan ayrıldıklarını söyledi.
Toplantının “Parti Meclisi üyelerinin 27 imzasıyla” çağrısıyla yapıldığının söylenmesine karşın belgenin kendilerine gösterilmediğini iddia eden Töre, toplantı saatinden 1 saat önce kendisine haber verildiğini kaydetti.
Avukat Veziroğlu da, “Mahkeme varken inatla icraatlar yapmaya devam ediyorlar, iddialarımızı teyit eden, geriye dönüşü mümkün olmayan icraatlar yapıyorlar” dedi, davanın, başkanın yetkilerini durdurmak için açıldığını anımsattı.
Ergin Ulunay ise Zorlu Töre’ye “Bu davada tarafsız değilsiniz” dedi, Töre ise “tarafsızım” diye cevap verdi.
“Seçim sonrası Divana ilk önce Ahmet Kaşif taraftarları gelerek 13 dakika boyunca itiraz ettiğini, sonra Küçük’ün gelerek ‘artık kararı açıklayın’ dediğini” söyleyen Ulunay, kurultayda hazır olan delegelerin sayısından 1 fazlasını alan İrsen Küçük’ün divan başkanlığı tarafından Genel Başkan olarak açıklandığını dile getirdi.
Ergin Ulunay, parti meclisinin, üyelerin 27 imzasıyla toplandığını, daha önce de toplantıların telefonla bildirildiğini ifade ederek, Genel Yönetim Kurulu seçiminin ise parti meclisinin istemiyle yapıldığını söyledi.
Töre’nin dinlenmesinin ardından mahkemeye 15 dakika ara verildi. Aradan sonra Veziroğlu, Hasan Taçoy’u tanık olarak çağırdı. Parti Meclisi’nin Genel Başkan başkanlığında toplandığını söyleyen Taçoy, toplantının kendisine evi aranıp kızına iletilerek haber edildiğini savundu.
Taçoy, Parti Meclisi toplantısında kendilerine söz verilmediğini, seçimden sonra verilmek istendiğini, ancak seçimden sonra salonda kimsenin kalmayacağı düşüncesiyle toplantı arasında itiraz dilekçesi vererek, salondan ayrıldıklarını söyledi.
KAŞİF
Son tanık olarak davacı Ahmet Kaşif’i çağıran Avukat Fuat Veziroğlu, Kaşif’e sorular yöneltti ve genel başkanlık görevine devam eden İrsen Küçük’ün başkanlık yetkilerini kullanarak, delegelere etki yapıp yapamayacağını sordu.
Ahmet Kaşif de, İrsen Küçük’ün başkanlık yetkilerini kullanarak, delegelere etki edebileceğini, ikinci tur seçime gidilmesi halinde kurultay delegelerini değiştirme ihtimali olabileceğini kaydetti.
İkinci turda 1 oy fazla alanın seçimi kazanacağını, istenirse genel sekreterin seçilebileceğini, herhangi birinin disiplin kuruluna sevk edilebileceğini savunan Kaşif, genel sekreterin teşkilat işlerini yürüttüğüne göre örgütler ve delegelere etki yapabileceği görüşünü dile getirdi.
İRSEN KÜÇÜK’ÜN AVUKATLARINDAN ULUNAY
Kaşif daha sonra Ulunay’ın sorularını yanıtladı.
Ulunay, Kaşif’in 2004 yılından beridir UBP’de yer aldığını ve 4 kurultay geçirdiğini, UBP’de yapılan bu kurultayların hepsinde de kurultayda hazır olan delegelerin salt çoğunluğunun dikkate alınarak genel başkan seçildiğini söyledi.
Kaşif’e “Neden divan kararına saygı duymadığını” soran Ulunay, Kaşif’ten “Ben divana saygılıyım, hayır divana saygısızlığımız olmadı” cevabını aldı.
Kurultay Divanını, Genel Başkan Küçük, kendisi ve UBP Genel Sekreter Vekili Fuat Namsoy’un birlikte oluşturduğunu söyleyen Kaşif, divana saygılı olduğunu ancak parti tüzüğüne de saygılı olduğunu vurguladı.
Ahmet Kaşif, Ulunay’ın “Neden Parti Meclisi’ne gitmedin?” sorusu üzerine, kurultayın partide en üst makam olduğuna dikkat çekti. Bunun üzerine Avukat Ulunay, Ahmet Kaşif’i “Parti iç yollarını tüketmeden hukuk yoluna başvurmakla” suçladı.
Avukat Veziroğlu ise buna itiraz ederek, Parti Meclisi’nin kurultaydan daha düşük bir yerde olduğunu, bu davanın hukuki olduğunu savundu. Yargıç, Emine Dizdarlı ise davanın “hukuki olabileceğini, ancak buna mahkemenin karar vereceğini” söyledi.
Avukat Ulunay, bunun üzerine kurultay divan kararının iptalinin istendiğini, ancak divanın genel başkanı ilan ettiğini ifade ederek, bu seçimin bittiğini kaydetti.
Yargıç Dizdarlı da, “Seçimden sonra kimsenin hakkı yok mu?” diye sordu. Ulunay ise seçimden sonra başkanın ilan edildiği görüşünü yineledi.
“Zarar ziyandan bahsediyorsunuz ama zarar ziyan yok telafisi nasıl olacak” diyen Ulunay, seçimi İrsen Küçük’ün kazandığını ve bittiğini, kime ne zarar olduğunu sordu.
UBP’de herkesin hür iradesi olduğunu, rahatça kararını verebildiğini ifade eden Ulunay, geriye dönüşü imkansız bir durum olmadığını söyledi. Ulunay, ortada ara emirlik bir konu olmadığını da ileri sürdü.
Buna mahkemenin karar vereceğine dikkat çeken Yargıç Emine Dizdarlı, davalı tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı yarın saat 10.00’a erteledi.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bakan Şimşek Müjdeyi Twitter'dan Verdi
 
CTP-BG Heyeti Başsavcı İlgen’i Ziyaret Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İzmir'de Rauf Raif Denktaş'a Vefa
İzmir’de Limanreis Mahallesi’nde, Narlıdere Belediyesi tarafından yaptırılan ...
Kritik Karar İçin Gözler Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kaşif’in, UBP Kurultayı ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda Gündem Yoğun
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da, Hasan Bozer başkanlığında ...
Hemşireler ve Ebeler Sendikası'ndan Hükümet'e İstifa Çağrısı
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde ...
 
 
KTAMS, Pazartesi Grevde
KTAMS, "Lefkoşa için grevdeyiz" başlığıyla yayınladığı basın duyurusuyla, ...
Erdoğan'dan Rumlara elektrik ve Su Jesti
Türkiye Başbakanı Erdoğan Rum kesimine ihtiyaç duyulduğunda Rumlara elektrik ...
K.T.İnşaat Taşeronları Birliği, Bakan Ünverdi İle Görüştü
Osman Amca başkanlığındaki K.T.İnşaat Taşeronları Birliği, Çalışma ve ...
UBP Kurultay Davasında Karara Doğru
Ulusal Birlik Partisi'nin tartışmaları hala devam eden 19. Olağan Kurultayı ...
 
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu: Hükümet Acizlik İçinde
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde olayların bu ...
2012-2013 Araç Muayene Tarihleri Açıklandı
Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi, 2012-2013 araç muayene tarihlerini açıkladı.
Bakanlar Kurulu Özel Gündemle Toplandı
Bakanlar Kurulu, Lefkoşa Türk Belediyesi özel gündemiyle toplandı.
Su İşleri Dairesi’nden Uyarı
Su işleri Dairesi, Lefkoşa- Gazimağusa, Alayköy ve Hamitköy’ü besleyen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Acımız Büyük,Rauf KESİM Abimizi Kaybettik

Acımız Büyük,Rauf KESİM Abimizi Kaybettik

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya