Kuveyt Büyükelçiliği Şoförü Serbest Bırakıldı
|
 |
|
|
KURMAY Yarbay Hakan Karakuş'u darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Kuveyt Büyükelçiliği şoförü Selahaddin A., Nöbetçi Hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. |
 |
|
 |
13 Eylül 2014 Cumartesi - 09:42 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
KUVEYTLİ diplomatların trafikte tartıştıkları, Brüksel’deki NATO Karargahı’nda görevli, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı F-16 pilotu Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’a yönelik saldırısına savcılık el koydu. Savcılık, Kuveyt Büyükelçiliği’ni soruşturma konusunda bilgilendirirken olaya karışan Kuveyt Büyükelçiliği Ataşesi Emad Almohaid ile Güvenlik Ataşesi Adel Ahmad A.’yı ifadeye çağırdı. Emniyetten saldırı olayına ilişkin tutanak ile ifade ve görüntüleri isteyen Ankara Cumhuriyet Savcılığı, diplomatlardan şikâyetçi olan Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’u mağdur sıfatıyla ifade vermek için adliyeye davet etti.
ŞOFÖR SERBEST
Olaya karışan Kuveyt Büyükelçiliği’nin Türk şoförü Selahaddin A. gözaltına alındı. Emniyetten adliyeye götürülen şoför Selahaddin A., savcının sorgusunun ardından, “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimi Deniz Gül, sorgusunda Karakuş’a vurmadığını ileri süren Selahaddin A.’yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
ELÇİLİK BİNASI DIŞINDA
Savcılık, olayın Kuveyt toprağı sayılan büyükelçilik binası dışında meydana geldiğini, bu nedenle Kuveytli diplomatların ifadeye çağrılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığı değerlendirmesini yaptı. Savcılığa yakın bir kaynak, “Söz konusu olayda ismi geçen Kuveytli diplomatların ne kadar diplomatik dokunulmazlıkları olsa da birinci derecede o ülkeyi temsil eden kişi konumunda değiller. Büyükelçi dışındaki elçilik personeli eğer kendi toprakları sayılan elçilik dışında bir olaya karışırlarsa, olay Türkiye toprağında meydana gelmesi nedeniyle haklarında soruşturma açılır ve ifadeleri alınır. Suç gereken durumlarda ise tutuklama ve cezai müeyyideler uygulanır” dedi.
Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ise şöyle denildi: “Kuveyt Büyükelçiliği Ataşesi Emad Almohaid ile Kur.Yb. Hakan Karakuş arasında 10 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da trafikle ilgili tartışma sonrasında Yb. Karakuş’un yaralandığı öğrenilmiştir. Yb. Karakuş aranarak geçmiş olsun dileklerimiz iletilmiş ve kendisinden olayla ilgili bilgi alınmıştır. Büyükelçi Ankara dışında olduğundan Kuveyt Büyükelçiliği yetkilileri Bakanlığımıza davet edilerek, kendilerinden izahat talep edilmiştir. Olay tüm yönleriyle emniyet ve adli makamlarımızca araştırılmakta olup sonucuna göre gerekli girişimlerde bulunulacak ve gelişmeler hakkında bilgi sunulacaktır.”
TSK TEŞEKKÜRÜ
Genelkurmay Başkanlığı ise internet sitesinde yayınladığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Açıklamada, “10 Eylül 2014 tarihinde, TSK mensubu bir subayımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyor, personelimize acil şifalar diliyoruz” denildi.
ELÇİ: DİPLOMATI BİR DAKİKA TUTMAM
Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk, Karakuş’u dövenin Kuveyt’li diplomat olduğunun yargı tarafından kesinleşmesi durumunda şahsı bir dakika bile Türkiye’de tutmayacağını, yargı sürecinde diplomatik dokunulmazlığın kullanılmayacağını söyledi. Duveyk, şunları söyledi: “Yargı işe el koydu. Ben Türk yetkililere, Türk yargısına güveniyorum. Diplomatımız hiç bir şekilde dokunulmazlık kullanmayacak. Avukatımız yargının istediği her türlü bilgiyi sunuyor. Suçlu olduğuna dair karar çıkarsa o diplomatı bir dakika tutmam. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan şoförü en kısa zamanda kovacağım.”
Erdoğan'dan Hava Kuvvetleri Komutanı'na 'geçmiş olsun' dileği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde ilk kez kuvvet komutanlarını kabul ettiği görüşmede, Ankara'nın göbeğinde damadı dövülen Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'e 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmuştu.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|