Manavgat Bu Yılda Sular Altında Kaldı
|
 |
|
|
Her yıl aşırı yağış nedeniyle Oymapınar Barajı’ndan kontrollü yapılan salım nedeniyle sular altında kalan Manavgat ilçesi’nde, bu yılda Manavgat Irmağı’nda yükselen su seviyesinden dolayı bazı evlerin zemin katları sular altında kaldı.
|
 |
|
 |
19 Aralık 2010 Pazar - 18:28 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Çağlayan Mahallesi Balıkçı İbrahim Yılmaz Apartmanı zemin katı ile 3 araba su altında kaldı. Zeynel Şenol Köprüsü'nde ise akıntı sıfır noktasına teğet hale geldi. Bölgede Çağlayan Camii avlusu, çocuk parkı, 3 kafeterya, bir öğrenci yurdu ve Üzümlü Dere Alabalık Çiftliği de su altında kaldı. Olta balıkçıları ise alabalık çiftliğinde kaçan balıkları yakalamak için oltalarını su taşkınlarının olduğu yerlere attı. Su taşkını Balıkçı İbrahim Yılmaz Apartmanı'ndaki bir otomobili ise yuttu. Çağlayan'da sular altında kalan balık çiftliğine ve bir gazete dağıtım bayisine ait araçlar kurtarılmayı bekliyor.
Çağlayan mahallesi sakinlerinden Emrullah Oğurlu, şiddetli yağmur yağışı nedeniyle Oymapınar Barajı'ndan 3 gün önce kontrollü su salımı yapıldığını, bu nedenle bazı apartmanların zemin katı, oyun parkı, bir öğrenci yurdu ve 4 işletmenin su altında kaldığını kaydetti. Oğurlu, "Her yıl kış ayı gelince Çağlayan Mahallesi'ni su basıyor. Bu yıl ise su baskını seviyesi çok yüksek. Bir otomobil tamamen sular altında. Bölgenin her kış sular altında kalmasını önlemenin tek çözüm yolu Naras Barajı'nın bir önce bitirilmesi." diye konuştu.
Irmakta su seviyesinin yükselmesiyle Manavgat Şelalesi'nde 7 dükkan ve restoranın sular altında kaldığını belirten İşletme Şefi Tekin Başoğlu, çağlayanda su seviyesinin giriş kapısına dayandığını kaydetti. Erken önlem aldıkları için su taşkınında mal kayıplarının olmadığını belirten Başoğlu, her yıl kış aylarındaki taşkınların önüne geçmede köklü çözümün Naras Barajı yapımının bir an önce hayata geçirilerek su tutmasını sağlamak olduğunu ifade etti.
Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski, sağanak yağışlarda meydana gelen sel ve su taşkınlarına bağlı tarım, örtüaltı ve narenciye bahçeleri zararlarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Eski, bölgede en fazla zararın tarım arazileri ve örtüaltı sebze üretiminde olduğunu ifade etti. Manavgat'ta 3 bin 500 hektar alanda örtüaltı sebze üretimi yapıldığını belirten Eski, bunun 2 bin 440'nın domates üretimi olduğunu belirtti.
MANAVGAT'TAKİ SU TAŞKINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK
Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, Manavgat'taki sel ve su taşkınlarını parti milletvekilleri aracılığıyla TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti. Su taşkınlarının olduğu bölgede partililerle birlikte incelemede bulunan Büyüknohutçu, bir haftadır etkili olan yağmur yağışlarında Manavgat'ta çoğu tarım, örtüaltı ve narenciye bahçelerinin sular altında olduğunu kaydetti. Büyüknohutçu, sel ve su taşkınları sonrası halkın moral değerini yüksek tutmak için başta iktidar olmak üzere Antalya milletvekillerinin Manavgat'a gelmesi gerektiğini dile getirdi.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|