Sürücüler Şikayet Ediyordu Ceza Yağdı!
|
 |
|
|
Başbakan Yardımcısı Şimşek, zorunlu trafik sigortasında aşırı yüksek prim teklifi başta olmak üzere kural ihlalinde bulunan sigorta şirketlerinin tespit edildiğini belirterek, 27 şirkete idari para cezası kestiğini bildirdi.
|
 |
|
 |
19 Aralık 2016 Pazartesi - 08:22 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Şimşek son yıllarda Türkiye'de görülen hasar maliyetlerindeki yükselişe karşılık sektörün de primleri yükselttiğini gördüklerini, bunun üzerine hem sektörü rahatlatmak hem de vatandaşın uygun ve kaliteli hizmete ulaşması amacıyla önemli tedbirler aldıklarını ifade etti.
Trafik sigortası poliçe tanzimi esnasında teminat kapsamına girmeyen rizikoların yargı kararları ile kapsama dahil edilmesi ve hasar ödemelerinde belirsizliğe neden olan yapısal sorunlar nedeniyle özellikle 2015 yılının ikinci yarısından itibaren primlerde meydana gelen artışı dikkatle izlediklerini ve yasal düzenlemeler yaptıklarını anlatan Şimşek, bu çerçevede 26 Nisan'da çıkarılan kanun ile trafik sigortası maliyetlerinin öngörülebilir hale getirilmesi için yoğun çaba harcandığını belirtti.
YÜZDE 9'LUK DÜŞÜŞ YAŞANDI
Yapılan söz konusu kanun değişiklikleri ile fiyatlamada istikrarı bozan yargı kaynaklı yapısal soruna karşı güvence sağlandığına ve primlerde aşağı yönlü trend başladığına dikkati çeken Şimşek, "Bu yıl mayıs ayından kasım sonuna kadar tüm araç grupları için ortalama yüzde 8'lik ve otomobil araç grubu için ise yaklaşık yüzde 9'luk düşüş gerçekleşmiştir." dedi.
Şimşek, diğer taraftan vatandaşların güncel fiyat bilgisine erişiminin sağlandığını belirterek, güncel primlerin tüketiciye sunulması ve piyasadaki şeffaflığın arttırılması amacıyla 30 Eylül'den itibaren kimlik numarası ve plaka bilgileri girilerek, tüm sigorta şirketlerinin fiyatlarının karşılaştırmalı olarak görüntülenmesinin mümkün kılındığını ifade etti.
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinde oluşturulan teklif ekranının, zorunlu bir sigorta olan trafik sigortasında vatandaşların piyasadaki tüm fiyatları tek bir yerden görerek uygun fiyatlardan poliçe temin etmesini sağlamak gayesiyle yürürlüğe konulduğunu hatırlatan Şimşek, tekliflerin poliçeleştirilmesinin sigorta şirketleri ve acenteler üzerinden yapıldığına işaret etti.
Vatandaşların internet sitesi üzerinden tüm sigorta şirketlerinin primlerini görerek fiyat karşılaştırması yapabildiğine değinen Şimşek, "Uygulamanın yürürlüğe konulmasında, vatandaşın rekabetçi fiyatlardan haberdar olması sağlanarak bilgi asimetrisinin önüne geçilmesi, trafik sigortasında arzın az sayıda şirkette toplanmasının engellenerek piyasanın geneline yayılması, şirketler tarafından doğru ve istikrarlı fiyatlamanın yapılmasının sağlanması amaçlanmıştır." görüşüne yer verdi.
Şimşek, sigortalıların piyasada fiyat araştırması yaparak daha düşük bedel üzerinden ek masraf olmadan, eski poliçesini iptal ederek aradaki zamanda teminat boşluğuna yer vermeden yeni poliçe düzenlemesine de olanak tanındığını bildirdi.
ŞİRKETLER KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ
Yaptıkları tüm bu düzenlemelere rağmen, aşırı yüksek prim teklifleri başta olmak üzere kural ihlalinde bulunan şirketleri tespit ettiklerini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
"Zorunlu Trafik Sigortasında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin Hazine Müsteşarlığınca yakından takip edilmektedir. Söz konusu şirketlerce düzenlenen poliçelere ve verilen teklif primlerine ilişkin olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından Hazine Müsteşarlığına düzenli olarak raporlama yapılmaktadır. Söz konusu rapordaki verilere göre, hiç teklif vermeyen, sigorta yapmaktan kaçınmaya yönelik aşırı yüksek fiyat teklif eden veya bu fiyatlara göre poliçe düzenleyen sigorta şirketleri tespit edilerek Hazine Müsteşarlığınca anılan şirketlerin savunmaları alınmakta ve bu şirketlere Sigortacılık Kanunu'nun ilgili maddesi gereği 12 bin liraya kadar idari para cezası uygulanmaktadır."
PRİM DÜŞÜŞLERİ İSTENEN SEVİYEDE DEĞİL
Şimşek, Hazine Müsteşarlığınca alınan savunmalar neticesinde kural ihlalinde bulunan 27 sigorta şirketine idari para cezası kesildiğini açıkladı.
Yapılan düzenlemeler, alınan tedbirlerin ardından prim düşüşlerinin arzuladıkları seviyede olmadığına dikkati çeken Şimşek, sektörü yakından izlemeye devam edeceklerini belirtti.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Biz yapmamız gereken her düzenlemeyi yaptık, sektörü rahatlatan adımlar attık. Artık bir an önce şirketlerin de kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|