Toplu Taşıma Şoförlerine Tatbikatlı Eğitim
|
 |
|
|
Büyükşehir Belediyesi’nin, toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak ve sektörde istihdam sağlamak için açtığı “Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu” ilk mezunlarını verdi.
|
 |
|
 |
21 Ağustos 2015 Cuma - 15:51 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
İlk etapta 90 mezun veren kursun sonunda kursiyerler uygulamalı tatbikata katıldı. 3 ay süren eğitimin ardından sürücü kartı almaya hak kazanan kursiyerler ulaşım sektöründe çalışabilecek. Kartı olmayan esnaf yolcu taşıyamayacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma esnafına yönelik 3 ay önce başlattığı “Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu” ilk mezunlarını verdi.
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve ASMEK işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimden 90 kursiyer mezun oldu. Toplu taşıma esnafı ASMEK merkezlerinde 3 ay süren eğitimde öğrendikleri teorik bilgileri pratikte uygulamalı olarak gösterdi. Bunun için İtfaiye Daire Başkanlığı’nda uygulamalı eğitim ve tatbikat gerçekleştirildi.
Uygulamalı tatbikatta kaza sırasında araçta sıkışmış olan yaralı bir kişinin kurtarılması, yanan aracın söndürülmesi ve ilk yardım uygulaması ve yanan bir binadan tahliye işlemleri mizansen olarak gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’DE UYGULANAN İLK KURS
Mezun kursiyerlerin sertifikalarının Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katılacağı törenle verileceğini belirten yetkililer, “Bu kurs belediye bazında düzenlenmesi bakımından Türkiye’de ilk. Bu kursların eğitimli sürücü yetiştirdiğimiz bir akademi gibi olmasını hedefliyoruz. “Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu” ile ulaşım sektörüne 1500 eğitimli sürücü kazandıracağız. İlk dönemde 4 gruptan oluşan 90 kursiyerimiz mezun oldu. Kursta gördükleri teorik eğitimi burada uygulamalı gösterdik” dedi.
SERTİFİKASIZ TOPLU ULAŞIM ŞOFÖRÜ KALMAYACAK
112 saatlik eğitim programında kursiyerler, mesleki, yeterlilik, geliştirme ve uyum odaklı eğitim aldı. 3 ay süren eğitimin sonunda kursiyerler, MEB onaylı“Toplu Taşım Sürücü Sertifikası” almaya hak kazandı. Ayrıca eğitimlerde yüksek performans sergileyerek 70 ve üzeri alan kursiyerlere, Antalya toplu taşım hizmetlerinde çalışabilmesine imkan sağlayacak “Sürücü Kartı” verilecek. Sürücü kartı alamayanlar toplu ulaşımda çalışamayacak. Antalya’da sertifikasız toplu ulaşım şoförü kalmayacak. Toplu taşıma araçlarında çalışan tüm sürücülerin katılımının zorunlu olduğu kursa, ulaşım hizmetleri alanında çalışmak isteyen vatandaşlar da ASMEK merkezlerine başvurarak katılabilecek.
İLÇELERE DE KURSLAR AÇILACAK
İlk etapta Antalya kent merkezinde açılan kurs, 2016 yılı itibariyle ilçelere de yayılacak. Böylece tüm Antalya’da toplu taşıma sektörü bir kaliteli hizmet standardına kavuşmuş olacak. Projenin ilçelerde de uygulanması ve yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’de toplu ulaşım sektöründe örnek bir uygulamaya imza atılmış olacak.
ŞOFÖRLER MEMNUN
Eğitimden çok memnun olduklarını belirten toplu taşıma esnaflarından kursiyer Cengiz Çetin, “ Öğrenmediğimiz çok konu varmış. Bunlar bizim daha önce öğrenmemiz gereken şeyler. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” diyerek eğitimin önemini vurguladı.
Sadık Toker de eğitimin çok güzel geçtiğini belirterek, yangın söndürmeyi ve yanan araçtan kurtarmayı nasıl gerçekleştireceklerini bununla birlikte eğitimin çok faydalı olduğunu söyledi.
Mustafa Şen, “ Nasıl iletişim kuracağımızı öğrendik. Herhangi bir aksilik durumunda ne yapacağımızı nasıl yardım edeceğimizi, nasıl ilk yardımda bulunacağımızı bu kurs vasıtasıyla öğrenmiş olduk. Bugün katıldığımız tatbikatla da bunu uygulamalı gördük. Bize çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e çok teşekkür ediyorum.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
İçişleri Bakanı Yerlikaya :Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız
Antalya Polisinden Güvenli Okul Uygulaması
GAÜ Rektör Yardımcılığı görevine, Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson atandı
KKTC'de DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar Kurultayı değerlendirdi : 1992 ruhu yeniden canlandırıldı
Antalya Yeni Emniyet Müdürü Zaimoğlu ,Bursa ile Helalleşip Geliyor
Muratpaşa'da Birlik Ve Beraberlik Buluşma Toplantısına Davet
KKTC 'de Spor Yazarları ,KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nu Protesto ettier
Antalya Büyükşehir Rüşvet Soruşturmasına 5 Tutuklama
Antalya Dahil 37 İle Yeni Emniyet Müdürü
KKTC İçişleri Bakanı Oğuz: Gece Kulübü Tartışmalarına Açıklık Getirdi
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|