Turkcell'in 'Türk' kalmasına hükümetten destek
|
 |
|
|
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yüzde 30-35 oranında halka arz edilmiş Turkcell'in yönetiminin değişmesine kayıtsız kalınamayacağını söyledi. |
 |
|
 |
21 Ekim 2010 Perşembe - 13:16 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell'in Olağanüstü Genel Kuruluna ilişkin, “Vatandaşın yüzde 33-34 payı olduğu böyle bir şirkette ve benzer şirketlerde bu kadar kısa süreli olağanüstü genel kurul yapılma ihtiyacı olursa buna kimse kayıtsız kalmaz” dedi.
Yıldırım, Ankara Gar'da sektörü izleyen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın katıldığı toplantıda Yıldırım, bilişim sektörüne yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2023 yılına yönelik hedeflerini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin internet kullanımı ve altyapısında Avrupa'da 5, dünyada 11. ülke olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Yıldırım, BTK'nın sabit telefon aboneliği olmaksızın DSL hizmeti kullanılmasına yönelik hizmeti ifade eden “yalın ADSL” aboneliği konusunda Temmuz ayında karar verdiğini ve buna göre aylık 8,13 abonelik ücreti belirlendiğini, böylece diğer tarifelere göre 4-30 TL arasında bir indirim sağladığını kaydetti.
Servis sağlayıcılara ‘Türkiye’ye gelin’ mesajı
Servis sağlayıcıların yaptıkları iş ve işlemlerdeki içeriği yurtdışında sakladıklarını ve bu durumun hem bilgi güvenliği sorunu hem de ülke adına ekonomik kayıp anlamına geldiğine dikkati çeken Yıldırım, “İçerik sağlayıcıların içeriklerinin yüzde 60'ını Türkiye'ye taşımalarını sağladık. İnternet servis sağlayıcılarına sesleniyoruz, bilgilerini yurtdışında değil Türkiye'de saklasınlar” diye konuştu. Türkiye'nin üçüncü kez Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin (ITU) Konseyine seçildiğini hatırlatan Yıldırım, gelecek yıl Türkiye'nin konsey başkan yardımcılığı yapmasının teklif edildiğini, bunun 2012 için başkanlık anlamına geldiğini söyledi.
Arabağlantı ücretleri konusunda BTK'nın düzenlemelerinin önemli etkiler yarattığını ifade eden Yıldırım, “Arabağlantı uygulamasıyla 7 yılda cep telefonu ücretlerinde yüzde 80, sabit telefon ücretlerinde yüzde 60 indirim gerçekleşti” dedi. Mobil telefonlar arasında numara taşıma uygulamasından bugüne kadar 21 milyon abonenin yararlandığını kaydeden Yıldırım, mobil kapsama alanının genişletilmesi kapsamında da BTK'nın operatörlerle işbirliğine giderek çalışmalar yaptığını hatırlattı.
Numara taşımaya sınırlama getirilebilir
Bakan Yıldırım, daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “Operatörlerin, numara taşıma uygulaması nedeniyle bir sıkıntıları olduğu yönünde açıklamaları olmuştu. Numara taşıma uygulaması için bankalar da olduğu gibi bir kara liste oluşturulacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, şunları söyledi:
“Operatörlerden gelen şikayetlerin düzeyi nedir bilemiyorum. Bir öngörüdür, vatandaşı peşin peşin de bir takım numaralar yapıyor gibi bir duruma düşürmeyelim ama kredi kartında yaşanan olaya benzer bir şey yaşanmasın diye tedbir gerekiyorsa bu yapılır. Benim dikkatimi çeken başka ülkelerde bu kadar numara geçişi olmuyor. Biz de niye bu kadar fazla oluyor? Bu doğal bir değişim midir? Yoksa başka öngörmediğimiz şeyler var mıdır? Bunu BTK araştırır, düzenleme gerekirse yaparız. Sınırlama getirilebilir.”
Yıldırım, yasa dışı dinlemelere ilişkin düzenlemenin sorulması üzerine de 5651 sayılı kanun için Adalet Bakanlığı ile birlikte yaptıkları çalışmaların yasa dışı dinlemelere verilecek cezaların caydırıcılığının artırılmasını kapsadığını belirtti.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya'da Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anneler Oluyor
GAÜ Bursluluk Sınavı 10 Mayısda
2025 Turizm Başkenti Erzurum'da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumuna Büyük İlgi
Mehmet Kesim Yazdı : Siz,Evet Siz, Ne Kadar İyisiniz ?
CHP Kepez Meclis Üyesi Emre Atmaca'ya Tutuklama
Kırcami’de Yasallaşan İmar Planıyla Yeni Dönem Başladı
Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri, 23 Nisan sebebiyle çocukları kabul etti
KKTC'de DP Milletvekili Serhat Akpınar Genel Sekreterlik Görevinden İstifa Ettiğini Açıkladı
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
KKTC'de GAÜ Amerikan Kolleji ile Ronald Reagan Senior School Arasında İşbirliği Anlaşması
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|